Buvęs JAV prezidentas J. Carteris išsigydė vėžį

Buvęs JAV prezidentas Jimmy Carteris sako pasveikęs nuo smegenų vėžio, skelbia BBC. Įveikti ligą padėjo veiksmingas gydymas.

J. Carteris pasveiko nuo sunkios ligos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
J. Carteris pasveiko nuo sunkios ligos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2015, 5:45 PM, atnaujinta Oct 1, 2017, 12:07 AM

39-ajam Amerikos prezidentui šiuo metu yra 91-eri. Jis gyvena Džordžijos valstijoje, ligą gydėsi Emorio universiteto ligoninėje Atlantos mieste. Apie tai, kad serga vėžiu pranešta rugpjūtį.  Praėjusį mėnesį buvęs prezidentas džiaugėsi, kad į gydymą jo organizmas reaguoja teigiamai ir vėžys toliau neplinta.

 J.Carteris Baltųjų rūmų šeimininku buvo 1977-1981 metais. Bene žinomiausias įvykis per jo kadenciją prezidento poste buvo 444 dienas trukusi JAV ambasados Irano sostinėje apsiaustis, per kurią karingi studentai laikė įkaitais 52 amerikiečius.

J.Carterio nesugebėjimas pasiekti, kad įkaitai būtų paleisti, taip pat nesėkminga karinė jų vadavimo operacija, aptemdė jo prezidentavimą ir sužlugdė siekį būti perrinktu antrai kadencijai.

 2002-aisiais J.Carteriui buvo įteikta Nobelio taikos premija už nenuilstančias pastangas skatinant socialinį ir ekonominį teisingumą.

Kai buvo pranešta apie J.Carterio ligą, eksprezidentas sulaukė daugybės palinkėjimų greičiau ją įveikti. „Tikimės, kad jis visiškai pasveiks ir tęs savo įkvepiantį darbą“, – sakė IT milžinės „Apple“ generalinis direktorius Timas Cookas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.