Graikijoje priimtas 2016 metų biudžetas vers „veržtis diržus“

Nedidele balsų persvara

A. Tsipras ir jo finansų ministras Euklidas Tsakalotos per parlamento debatus šeštadienio vakarą pripažino, kad biudžetas vers graikus „veržtis diržus“.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
A. Tsipras ir jo finansų ministras Euklidas Tsakalotos per parlamento debatus šeštadienio vakarą pripažino, kad biudžetas vers graikus „veržtis diržus“.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2015, 8:00 AM, atnaujinta Oct 1, 2017, 1:37 AM

Už ministro pirmininko Alexio Tsipro naujosios vyriausybės biudžetą balsavo 153 deputatai iš 298, dalyvavusių posėdyje. 145 buvo prieš. „Už“ buvo tik kairiosios „Syriza“ partijos deputatai ir jos koalicijos partneriai „Nepriklausomi graikai“.

Biudžeto įstatyme atsižvelgta į tarptautinių kreditorių reikalavimus. Atėnai liepą derybose su Europos Komisija, Europos centriniu banku ir Tarptautiniu valiutos fondu pritarė papildomoms taupymo priemonėms, kad gautų skubiai reikalingą trečiąjį pagalbos paketą. Priešingu atveju Graikijai būtų grėsęs bankrotas.

A. Tsipras ir jo finansų ministras Euklidas Tsakalotos per parlamento debatus šeštadienio vakarą pripažino, kad biudžetas vers graikus „veržtis diržus“.

Graikijos bendrasis vidaus produktas (BVP) iki metų pabaigos gali pasiekti 175,6 mlrd. eurų. 316,5 mlrd. eurų valstybės skola tada sudarytų 180,2 proc. BVP. Nedarbo procentas šalyje šiuo metu viršija 25 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.