Kalifornijoje šaudžiusios moters giminaičiai „jaučia gėdą“

Kalifornijoje į žmones šaudžiusios pakistanietės giminaičiai,

Moters giminaičiai yra sukrėsti ir jaučia gėdą dėl tokių šiurpių jos nusikaltimų.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Moters giminaičiai yra sukrėsti ir jaučia gėdą dėl tokių šiurpių jos nusikaltimų.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2015, 4:42 PM, atnaujinta Oct 1, 2017, 12:19 AM

29 metų Tashfeen Malik ir jos 28 metų vyras Syedas Farookas trečiadienį socialinių paslaugų centre San Bernardine nušovė 14 žmonių – šį aktą gyrė džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ (IS), kuri porą pavadino savo paskelbto kalifato „kariais“.

Kaip sakė Tashfeen dėdė Malikas Ahmedas Ali Aulakhas, buvęs vienos provincijos ministras, ji gimė Karor Lal Esano kaime centrinėje Pandžabo provincijoje, bet maždaug 1989 metais persikėlė į Saudo Arabiją.

Tashfeen tėvas Gulzaras Malikas, kuris yra inžinierius, nutolo nuo savo šeimos ir „niekada negrįžo, net – dalyvauti artimų giminaičių vestuvėse“, pridūrė M.A.A.Aulakhas.

„Mums gėda ir mes sukrėsti šio akto, kurį įvykdė mūsų dukterėčia ... Kodėl ji padarė tokį siaubingą dalyką? Negalime tuo patikėti“, – sakė jis AFP.

Pandžabo pietinis regionas, iš kurio yra kilusi Tashfeen, ilgą laiką buvo siejamas su sūfizmu – mistine islamo forma, kurios išpažinėjai garsėja apeigomis, kurių metu atliekamos giesmės, gerbia savo šventuosius ir uoliai lanko jų kapus. Tokias praktikas ortodoksiškesni musulmonai laiko erezija.

Kaip sakė Tashfeen tėvo kaimynas Mohammadas Jamilas, vienas Tashfeen dėdžių buvo kavalių, sūfijų religinių giesmių, atlikėjas.

„Mes nenorime, kad musulmonai darytų tokius dalykus. Tokius žmones reiktų bausti, privalu bausti“, – sakė M.Jamilas ir pridūrė: „Ji užtraukė nešlovę Pakistanui“.

Vis dar neaišku, kur ir kada Tashfeen radikalizavosi, bet tuo metu, kai ji 2007-aisiais grįžo į Pakistaną studijuoti farmakologijos Bahauddino Zakariyos universitete, ji jau buvo itin religinga ir nešiojo hidžabą, sakė jos buvę dėstytojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.