Rusai raudonuoja – dar vienas jų karinės galios fiasko

Karines galias pasauliui išdidžiai demonstruojantys rusai ir vėl priversti nudelbti akis – vienas iš dviejų šeštadienį Rusijos paleistų karinių palydovų greičiausiai turės būti nuskandintas.

Rusijos Gynybos ministerijos užsakymu raketa „Sojuz-2. 1B“ su dviem kariniais palydovais, kurių charakteristikos ir paskirtis neatskleidžiamos, buvo paleistos iš Archangelsko srityje esančio Plesecko kosmodromo.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Rusijos Gynybos ministerijos užsakymu raketa „Sojuz-2. 1B“ su dviem kariniais palydovais, kurių charakteristikos ir paskirtis neatskleidžiamos, buvo paleistos iš Archangelsko srityje esančio Plesecko kosmodromo.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2015, 6:38 PM, atnaujinta Oct 1, 2017, 12:07 AM

Kaip, remdamasi neįvardintais šaltiniais kosmoso pramonėje, pranešė naujienų agentūra Ria Novosti, vienas iš dviejų šeštadienį startavusių karinių palydovų neatsiskyrė nuo pakilimo bloko. Todėl svarstoma galimybė jį nuskandinti.

Rusijos Gynybos ministerijos užsakymu raketa „Sojuz-2. 1B“ su dviem kariniais palydovais, kurių charakteristikos ir paskirtis neatskleidžiamos, buvo paleistos iš Archangelsko srityje esančio Plesecko kosmodromo.

Šeštadienį Rusijos Gynybos ministerija skelbė, kad starto platforma su dviem kariniais palydovais sėkmingai atsiskyrė nuo antrosios raketos nešėjos pakopos. Kiek vėliau pranešta, kad su į orbitą iškeltais palydovais pavyko užmegzti ryšį, jie veikia normaliai – jiems priskirti numeriai „Kosmos-2511“bei „Kosmos-2512“.

Rusijos Gynybos ministerija sekmadienį nekomentavo, kokios problemos ištiko karinės paskirties aparatus. „Svarstoma galimybė išvesti pakilimo bloką ir palydovą iš orbitos ir juos nuskandinti“, – šaltinį citavo agentūra.

Informacija, kad gali tekti nuskandinti dar vieną itin brangiai galėjusį kainuoti palydovą, sekmadienį piktino paprastus rusus. Komentaruose jie stebėjosi, kad valdžia eilinį kartą paskubėjo pasigirti apie tariamą sėkmę ir skaičiavo, kiek Rusijos paleistų karinių palydovų jau guli nuskandintų Ramiajame vandenyne.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.