Estijos prezidentas T. H. Ilvesas ranką ir širdį pasiūlė latvei

Estijos prezidentas Toomas

Estijos prezidentas susižadėjo su Ieva Kupce (dešinėje).<br>AFP nuotr.
Estijos prezidentas susižadėjo su Ieva Kupce (dešinėje).<br>AFP nuotr.
Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas, balandį nutraukęs santuoką su savo žmona Evelina Ilves, susižadėjo su latve Ieva Kupce.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas, balandį nutraukęs santuoką su savo žmona Evelina Ilves, susižadėjo su latve Ieva Kupce.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 7, 2015, 3:27 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 7:57 PM

Toomas Hendrikas Ilvesas ir Ieva Kupcė susižadėjo lapkričio viduryje. Toks yra jų asmeninis sprendimas, kuris nesusijęs su Ilveso oficialiomis valstybės vadovo pareigomis“, – sakė prezidento atstovas Toomas Sildamas dienraščiui „Postimees“.

Ieva Kupcė yra Latvijos gynybos ministerijos Nacionalinės kibernetinio saugumo politikos koordinavimo skyriaus vadovė. 1997 metais ji pradėjo diplomatinę karjerą Latvijos užsienio reikalų ministerijoje ir toliau dirbo užsienio ir saugumo politikos srityje įvairiose institucijose, pagrindinį dėmesį skirdama saugumo, demokratijos ir žmogaus teisių klausimams.

T.H.Ilvesas su I.Kupce viešai šėlo gruodžio 4 dieną, kai išėjo į šokių aikštelę su ja.

Tą vakarą jis pademonstravo ir savo diskžokėjaus įgūdžius susižavėjusių lankytojų akivaizdoje viename populiariame Talino klube, leisdamas klasikinio roko hitus per vieną labdaros akciją.

Keli šimtai žmonių susispietė šokių aikštelėje, kai T.H.Ilvesas pradėjo savo pasirodymą, leisdamas įvairias melodijas – pradedant tokių rokenrolo legendų kaip „Creedence Clearwater Revival“ ir Neilas Youngas kūriniais, baigiant pankroko grandais „The Clash“.

Prezidentas pristatė ir specialų dainų rinkinį, kuris oficialiai buvo išleistas penktadienį. Lėšos už parduotas kopijas skirtos pelno nesiekiančiai organizacijai „My Dream Day“, padedančiai išpildyti lėtinėmis ligomis sergančių vaikų svajones.

T.H.Ilvesas sakė, kad albume „Teenage Wasteland – Favourites 1963–1978“ surinktos melodijos, kurias jis mėgo būdamas paauglys Jungtinėse Valstijose, augdamas estų emigrantų, pabėgusių nuo sovietinės okupacijos, šeimoje.

„Tai bent buvo dainos! Augdamas klausydavausi jų naktimis mažu tranzistoriniu radijo imtuvu; tai man suteikdavo labai reikalingą atpirkimą gyvenime, kurį (britų) grupė „The Who“ vadino „paaugliška dykyne“, – naujienų agentūrai AFP pasakojo T.H.Ilvesas, kurį galima dažnai pamatyti kramtantį gumą.

„Juokinga sakyti tai dabar, einant 62-uosius metus, bet anuomet mano gyvenimą išgelbėjo rokenrolas“, – ilgesingai pasakojo šalies vadovas.

Jo labdaringame albume esama grupių „Four Tops“, „The Temptations“, „The Shangri-Las“, „The Beach Boys“, „Cream“, „The Band“, „The Velvet Underground“, „Roxy Music“, „The Who“, „New York Dolls“, „The Troggs“, „Ramones“, Davido Bowie ir kitų atlikėjų kūrinių.

„Tai ne visa mano mėgstamų dainų kolekcija“, – pridūrė T.H.Ilvesas, sakydamas, kad jam taip pat patinka legendinės britų grupės „The Beatles“ ir „The Rolling Stones“.

„Dabar mane veža „Wolfe Alice“ – britų (alternatyviojo roko) grupė, kuri yra labai jaudinama“, – teigė T.H.Ilvesas, kuriam patinka ir kiti muzikos žanrai, kaip „new wave“, pankrokas ir grandžas.

Šis ilgametis melomanas įžvalgia glaudų ryšį tarp roko ir visuomenės laisvės: „Per pastaruosius 60 metų būtent rokenrolo muzika dažnai išbandydavo laisvės ribas – netgi visuomenėse, kurios save laiko liberaliomis demokratijomis.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.