Į Latvijos premjero kėdę jau yra numatytas kandidatas

Latvijos vidaus reikalų ministras

Latvijoje atsistatydinus premjerai, ieškoma, kas ją pakeis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Latvijoje atsistatydinus premjerai, ieškoma, kas ją pakeis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2015, 1:21 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 8:51 PM

„Premjerė priėmė sprendimą (atsistatydinti), o mums pirmiausiai reikia aptarti šią padėtį partijos viduje“, – R.Kozlovskis sakė per spaudos konferenciją, surengtą po to, kai L.Straujuma anksčiau dieną paskelbė paliekanti postą.

Pasak R.Kozlovskio, pastarąjį mėnesį vyko aktyvūs debatai dėl dabartinės vyriausybės veiksmingumo ir kitų jos veiklos aspektų.

Tikėtina, kad „Vienybė“ paskelbs išsamesnių komentarų apie savo poziciją dėl naujos vyriausybės po partijos valdybos posėdžio pirmadienio vakarą, nurodė R.Kozlovskis.

Ministras sakė sužinojęs apie L.Straujumos sprendimą atsistatydinti, kai premjerė jam paskambino sekmadienio vakarą.

Paklaustas, ar sutiktų tapti premjeru, R.Kozlovskis sakė, kad yra komandos žaidėjas ir kad sprendimai dėl naujos vyriausybės bus priimami per „Vienybės“ valdybos posėdį, kuriame taip pat dalyvaus L.Straujuma.

„Tai spręs „Vienybė“, – aiškino jis, vengdamas tiesaus atsakymo į klausimą, ar jis pasitrauktų iš varžybų dėl premjero posto, jeigu į jį pretenduotų partijos lyderė Solvita Abuoltinia.

Kai buvo paklaustas, ar „Vienybė“ išliks naujos koalicijos lydere, ar galbūt perduos premjero postą dabartiniams savo koalicijos partneriams – Žaliųjų ir valstiečių sąjungai (ZZS), R.Kozlovskis atsakė, kad jo partija niekuomet nesakė norinti perleisti vadovavimą kuriai nors kitai partijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.