Rusijos televizijos kanalo „Dožd“ studijoje įvykdytos kratos

Pirmadienį prokurorai pradėjo kratas Rusijos televizijos kanalo „Dožd“ redakcijoje, kuri ir anksčiau buvo susilaukusi Rusijos valdžios kritikos dėl savo darbo.

„Dožd“ generalinė direktorė Natalija Sindejeva socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad redakciją aplankė įvairūs pareigūnai.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
„Dožd“ generalinė direktorė Natalija Sindejeva socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad redakciją aplankė įvairūs pareigūnai.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-07 14:44, atnaujinta 2017-09-30 20:12

Televizijos atstovai pranešė, kad pirmadienį biure apsilankę teisėsaugos pareigūnai tikrino, ar laikomasi sveikatos ir darbo saugos reikalavimų. Juos esą ten iškvietė piliečio skundas, o patikros buvo vykdomos su terorizmu ir ekstremizmu kovojančių teisėsaugos struktūrų.

Prokuratūra taip pat pareikalavo pateikti tam tikrus dokumentus – nuomos sutartis, vidaus taisykles, darbo knygų kopijas. Oficialios patikrų priežasties prokurorai nepateikė. 

„Dožd“ generalinė direktorė Natalija Sindejeva socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad po šių inspektorių redakciją aplankė ir gaisro saugos inspektoriais.

Kanalas buvo vienas iš nedaugelio pastaruoju metu kritiškai atsiliepiantis apie valdžios veiksmus. „Dožd“ taip pat vienintelis nagrinėjo Rusijos pajėgų dalyvavimą kare Rytš Ukrainoje.

Po to, kai dėl to buvo sustabdyta patalpų nuomos sutartis, kanalo darbuotojai kelis mėnesius transliacijas rengė tiesiog iš vieno darbuotojo buto, kol nuo vasario mėnesio persikėlė į naują studiją.

„Dožd“ dabar taip pat susilaukė įtarimų dėl Vakarų televizijos kanalų medžiagos, kurioje kritikuojama Rusijos vyriausybė, transliavimo ir dėl galimų antisemitinių pasisakymų.

Praėjusią savaitę „Dožd“ vyriausysiasis redaktorius Michailas Zygaras paliko savo postą, kurį užėmė nuo 2010 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.