Maskva staiga nutarė: „Atostogos pajūryje rusams nebūdingos“

Rusijos federalinės turizmo agentūros vadovas Olegas Safonovas pareiškė, kad atostogos prie jūros yra „paskutinių metų kaprizas“, o rusams ilsėtis paplūdimiuose apskritai nebūdinga. Tokiais pareiškimais žarstėsi valstybės pareigūnas, kuris pats neretai ilsisi savo viloje Seišelių salose.

Rusija ragina savo piliečius ne deginti pilvus paplūdimyje, o keliauti traukiniais po šalį.<br>AFP nuotr.
Rusija ragina savo piliečius ne deginti pilvus paplūdimyje, o keliauti traukiniais po šalį.<br>AFP nuotr.
Turkija – viena mėgstamiausių rusų vietų atostogoms.<br>Reuters nuotr.
Turkija – viena mėgstamiausių rusų vietų atostogoms.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 8, 2015, 12:00 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 3:55 PM

Pirmadienį, duodamas interviu Rusijos dienraščiui „Rossiskaja Gazeta“, O.Safonovas pareiškė, kad reikėtų pakeisti supratimą, kas yra tikros atostogos.

„Atostogos paplūdimiuose prie jūros yra tik paskutiniais metais Rusams įdiegtas stereotipas, – pareiškė valstybinės turizmo agentūros vadovas. – Mūsų protėviai, net patys turtingiausi, nekeliaudavo masiškai į užsienį“.

O.Safonovas taip pat aiškino, kad žmonės, gyvenantys Kinijoje, JAV, Kanadoje ir kitose šalyse, „neturi tokio stereotipinio įsivaizdavimo, kad atostogas su daro kelionė „viskas įskaičiuota“ į Turkiją“.

O negalintiems be jūros ir paplūdimių gyventi piliečiams jis pasisiūlė nuvykti į Krymo pusiasalį, kurį Rusija aneksavo 2014-aisiais.

Kita alternatyva paklusniems piliečiams – kelionė traukiniais. O.Safonovas teigė, kad Rusija turi išnaudoti savo geležinkelių tinklus ir sukurti traukinių turus po šalį. Maža to, rusams turėtų būti siūlomi kelionių po šalį paketai, kur „viskas įskaičiuota“ – kaip kad Turkijos kurortuose.

Netrukus po tokio O.Safonovo pareiškimo, opozicijos atstovas Sobolas Lyubovas apkaltino vyrą „80-ojo lygio veidmainyste“ ir pasidalino pareigūno vilos Seišeliuose nuotraukomis.

Atsakydamas į tokius kaltinimus O.Safonovas pareiškė, kad jam priklausantis turtas įspūdingo grožio salose buvo parduotas šiais metais.

O.Safonovas apie rusams netinkančias atostogas prie jūros prabilo ne veltui. Kremlius pateikė rekomendacijas šalies piliečiams vykti į Turkijos kurortus taip atsakydama į Ankaros įvykdytą Rusijos bombonešio Su-24 numušimą. Daugybė šalies kelionių agentūrų nustojo pardavinėti ir kelialapius į šį rusų pamėgtą kraštą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?