M. Chodorkovskis: „Revoliucija Rusijoje – neišvengiama“

Buvęs koncerno „Jukos“ vadovas Michailas Chodorkovskis tvirtina, kad revoliucija Rusijoje yra neišvengiama, informuoja AP.

M.Chodorkovskis Rusijoje kviečiamas į apklausą žmogžudystės byloje.<br>Reuters/Scanpix nuotr. iš archyvo
M.Chodorkovskis Rusijoje kviečiamas į apklausą žmogžudystės byloje.<br>Reuters/Scanpix nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2015, 2:29 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 10:25 AM

Turtingiausiu Rusijos žmogumi buvusiam M. Chodorkovskiui Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas 2013 metų gruodį suteikė malonę po 10 kalėjime praleistų metų.

Verslininkui pateikti kaltinimai dėl mokesčių slėpimo ir sukčiavimo buvo atlygis už Kremliaus kritikavimą ir politinių ambicijų puoselėjimą. Išėjęs į laisvę, M. Chodorkovskis išvyko į Vokietiją, pasirinkdamas savanorišką tremtį.

Trečiadienį kalbėdamas internetu transliuojamoje konferencijoje Londone, M. Chodorkovskis pareiškė, kad V. Putinas privedė Rusiją prie tokios situacijos, kai „revoliucija yra neišvengiama ir būtina“.

Buvęs naftos magnatas pridūrė, kad jo užduotis bus padėti, kad revoliucija būtų taiki. M. Chodorkovskis nenurodė, ar jis padėtų opozicijos jėgoms nuversti Rusijos prezidentą V. Putiną.

Rusijos tyrėjai pirmadienį iškvietė M. Chodorkovskį į apklausą žmogžudystės byloje. Politiniu emigrantu susidomėta, tiriant Neftejugansko miesto mero Vladimiro Petuchovo nužudymą 1998 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.