Prancūzija nustatė dar vieno Paryžiaus užpuoliko tapatybę

Teisėsauga įvardijo dar vieno Paryžiaus išpuoliuose dalyvavusio asmens tapatybę. Televizijos BFM skelbia, kad koncertų salėje „Bataclan“ surengtoje atakoje dalyvavo prie Strasbūro užaugęs 23 metų Fouedas Mohamedas-Aggadas.

„Le Parisien“ paskelbė ir F.Mohamedo-Aggado nuotrauką.
„Le Parisien“ paskelbė ir F.Mohamedo-Aggado nuotrauką.
Lapkričio 13 dieną surengtų išpuolių metu koncertų salėje „Bataclan“ buvo nužudyti 89 žmonės.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Lapkričio 13 dieną surengtų išpuolių metu koncertų salėje „Bataclan“ buvo nužudyti 89 žmonės.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Lapkričio 13 dieną surengtų išpuolių metu koncertų salėje „Bataclan“ buvo nužudyti 89 žmonės.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Lapkričio 13 dieną surengtų išpuolių metu koncertų salėje „Bataclan“ buvo nužudyti 89 žmonės.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 9, 2015, 8:54 AM, atnaujinta Sep 30, 2017, 12:00 PM

Prancūzijos žiniasklaida iš pradžių neskelbė trečiojo užpuoliko pavardės, tačiau dienraštis „Le Parisien“ ją įvardijo remdamasis „patikimais šaltiniais“. 

Tai, kad nustatyta trečiojo „Bataclan“ užpuoliko pavardė, patvirtino ir šalies premjeras Manuelis Vallsas. Jis nepasakė užpuoliko vardo, tačiau nepaneigė žiniasklaidos turimos informacijos. 

Skelbiama, kad F.Mohamedas-Aggadas prieš sugrįždamas į Prancūziją lankėsi Sirijoje.

Lapkričio 13 dieną surengtų išpuolių metu koncertų salėje „Bataclan“ buvo nužudyti 89 žmonės. Čia taip pat susisprogdino kiti du Prancūzijoje gimę teroristai – 29 metų Omaras Ismailas Mostefai ir 28 metų Samy Amimouras.

Trečiojo užpuoliko tapatybę policija nustatė praėjusios savaitės pabaigoje po DNR tyrimų, kurių metu buvo ištirti ir jo artimieji. 

„Le Parisien“ skelbia, kad dviem metais vyresnis F.Mohamedo-Aggado brolis Karimas šiuo metu yra sėdi Prancūzijos kalėjime.

Abu broliai yra kilę iš keturių vaikų šeimos iš nedidelio miestelio šalia Strasbūro. 2013 metų pabaigoje jie kartu su aštuoniais kitais draugais nuvyko kovoti į Siriją.

Du žmonės iš šios grupės žuvo, o dar keli grįžę į Europą atsidūrė kalėjimuose. K.Mohamedas-Aggadas taip pat grįžęs buvo įkalintas Prancūzijoje. 

Pats žudynių „Bataclan“ dalyvis esą iš pradžių liko Sirijoje, o vėliau nusprendė grįžti į Prancūziją, kad galėtų „mirti kaip kankinys“.

Pranešama, kad F.Mohamedo-Aggado Maroke gimusi motina jam iš Prancūzijos taip pat siuntė pinigų kelionei atgal. Su šia šeima pažįstamas buvo ir Mouradas Faresas, kuris laikomas vienu pagrindinių džihadistų samdytojų Prancūzijoje.

Kruvinų teroro aktų Paryžiuje metu iš viso žuvo 129 žmonės, o dar šimtai buvo sužeisti. Pagrindinis jų organizatorius Abdelhamidas Abaaoudas Paryžiaus priemiestyje Sen Deni buvo nukautas policijos po kelių dienų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.