Rusija vėl pademonstravo savo karinius raumenis Sirijoje

[[ge:lrytas:lrytas:2763842]]

Rusija antradienį pademonstravo savo karinius raumenis, pirmąkart smogusi taikiniams Sirijoje raketomis, paleistomis iš povandeninio laivo.<br>AFP nuotr.
Rusija antradienį pademonstravo savo karinius raumenis, pirmąkart smogusi taikiniams Sirijoje raketomis, paleistomis iš povandeninio laivo.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2015, 6:52 AM, atnaujinta Sep 30, 2017, 12:17 PM

Naujausios Maskvos pajėgų atakos smogė „300 įvairių taikinių“ per pastarąsias tris dienas ir padėjo Sirijos specialiosioms pajėgoms perimti Rusijos karo lėktuvo, kurį praeitą mėnesį numušė Turkija, juodąją dėžę, nurodė gynybos ministras Sergejus Šoigu.

„Panaudojome sparnuotąsias raketas „Kalibr“ iš („Kilo“ klasės) povandeninio laivo „Rostov na Donu“ Viduržemio jūroje“, – S.Šoigu raportavo prezidentui Vladimirui Putinui per susitikimą, kurį transliavo valstybinė televizija.

„Po sėkmingų aviacijos ir povandeninių laivų (raketų) paleidimų visi taikiniai buvo sunaikinti“, – nurodė S.Šoigu, pridūręs, kad tų smūgių taikiniai buvo naftos infrastruktūra, šaudmenų sandėliai ir viena minų gamykla.

„Sparnuotosios raketos „Kalibr“ dar kartą parodė savo veiksmingumą dideliais atstumais“, – pridūrė ministras.

Rusija bombardavimo kampaniją Sirijoje pradėjo rugsėjo 30 dieną, sakydama, kad smogia džihadistų judėjimui „Islamo valstybė“. Tačiau Vakarų šalys tvirtina, kad Maskva tesiekia palaikyti Sirijos prezidento Basharo al Assado režimą ir atakuoja nuosaikiuosius sukilėlius.

Maskva suintensyvino smūgius prieš IS, kai ta grupuotė prisiėmė atsakomybę dėl spalį įvykdyto Rusijos keleivinio lainerio susprogdinimo virš Egipto Sinajaus pusiasalio. Per tą katastrofą žuvo visi 224 lėktuve buvę žmonės.

Rusija dar kartą pademonstravo savo karinę galią po to, kai anksčiau paleido sparnuotųjų raketų salvę iš karo laivų Kaspijos jūroje. Rusijos gynybos ministerija nurodė nuo šeštadienio suintensyvinusi smūgius Sirijoje: per keturias pastarąsias dienas buvo numesta 1 920 bombų.

V.Putinas pažymėjo, kad iš povandeninių laivų paleidžiamos sparnuotosios raketos „Kalibr“ gali nešti branduolinius užtaisus, bet išreiškė viltį, kad tokių ginklų „niekada neprireiks kovoje su terorizmu“.

Vėliausi smūgiai buvo surengti artėjant deryboms Rijade, per kurias įvairių Sirijos politinių ir ginkluotų grupių atstovai susitiks pirmąsyk nuo šalį krečiančio konflikto pradžios 2011 metų kovą.

Per tą susitikimą bus siekiama sudaryti vieningą bloką deryboms su B.al Assadu, kurios, kaip tikisi galingosios šalys, gali būti pradėtos dar iki sausio 1 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.