Viktoras Janukovyčius nori grįžti į politinę areną

Nuverstas Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius naujienų agentūrai „RIA Novosti“ pranešė apie savo planus grįžti į politinę areną, informuoja „Moscow Times“.

Į Rusiją pasprukęs V. Janukovyčius kartais šmėsteli šios šalies žiniasklaidoje.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
Į Rusiją pasprukęs V. Janukovyčius kartais šmėsteli šios šalies žiniasklaidoje.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-09 11:00, atnaujinta 2017-09-30 10:48

„Noriu grįžti į politiką. Šiandien... darau viską, kas yra mano galioje. Visų pirma padedu žmonėms, kurie yra persekiojami Ukrainoje, kurie išvyko iš Ukrainos. Ir ne tik į Rusiją. Kuo galiu, tuo ir padedu“, – interviu „RIA Novosti“ sakė V. Janukovyčius.

Per masinius protestus 2014 metų vasarį nuverstas Ukrainos prezidentas taip pat pridūrė, kad vis dar palaiko ryšius su kai kuriais Kijevo vyriausybės nariais.

Į Rusiją pasprukęs V. Janukovyčius kartais šmėsteli šios šalies žiniasklaidoje. Neseniai buvo pranešta, kad buvęs prezidentas padavė naująją Ukrainos vyriausybę į Europos Žmogaus Teisių Teismą (EŽTT) dėl esą pažeistų jo teisių.

Dėl V. Janukovyčiaus sprendimo nepasirašyti Asociacijos sutarties su Europos Sąjunga, o pasirinkti glaudesnius santykius su Maskva, Kijevo Maidano aikštėje kilo masiniai protestai, nuvertę jį iš prezidento posto. Demonstracijos taip pat žymi vis dar vykstančio konflikto tarp Kijevo naujosios vyriausybės ir Rytų Ukrainos prorusiškų separatistų pradžią.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.