D. Cameronas: „Britanija nori likti reformuotoje ES“

Didžiosios Britanijos

„Noriu, kad Britanija liktų reformuotoje ES. Todėl siekiu svarbių reformų, norėdamas atkreipti britų susirūpinimą dėl status quo“, – trečiadienį per spaudos konferenciją Bukarešte teigė premjeras.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Noriu, kad Britanija liktų reformuotoje ES. Todėl siekiu svarbių reformų, norėdamas atkreipti britų susirūpinimą dėl status quo“, – trečiadienį per spaudos konferenciją Bukarešte teigė premjeras.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2015, 9:58 AM, atnaujinta Sep 30, 2017, 6:57 AM

„Noriu, kad Britanija liktų reformuotoje ES. Todėl siekiu svarbių reformų, norėdamas atkreipti britų susirūpinimą dėl status quo“, – trečiadienį per spaudos konferenciją Bukarešte teigė premjeras.

„Kaip (EVT pirmininkas Donaldas Tuskas) sakė anksčiau šią savaitę, darome didelę pažangą, tačiau pripažįstu, kad vienos sritys yra sudėtingesnės už kitas, ypač reformos, kurias pasiūliau dėl socialinio aprūpinimo“, – pridūrė D. Cameronas.

Britų lyderis praėjusį mėnesį oficialiai pateikė ES kolegoms skirtų reikalavimų sąrašą, į kurį įtrauktas kontroversiškas siūlymas uždrausti ES migrantams pretenduoti į socialines išmokas per pirmus ketverius gyvenimo ir darbo šalyje metus.

Pirmadienį D. Tuskas vylėsi, kad vasarį vyksiančiame viršūnių susitikime bus pasiektas susitarimas, užkirsiantis kelią Britanijos pasitraukimui iš bloko, nepaisant sunkiai įgyvendinamų Londono reikalavimų apkarpyti migrantų socialines išmokas.

ES lyderiams skirtame laiške D. Tuskas įspėjo, kad nežinomybė dėl potencialaus Britanijos išėjimo iš ES destabilizuoja 28 šalis vienijantį bloką.

D. Cameronas, pažadėjęs šalyje surengti referendumą dėl Britanijos narystės ES iki 2017 metų pabaigos, tikėjosi pasiekti susitarimą su Bendrijos lyderiais šį mėnesį vyksiančiame viršūnių susitikime, tačiau dabar pripažino, kad to neįvyks.

„Palaikau laisvo judėjimo principą, dirbti – tai pagrindinė sutarties teisė ir pagrindinė bendrosios rinkos dalis“, – teigė premjeras, nesitikėjęs, kad dėl laisvo judėjimo toks didelis kiekis žmonių keliaus po visą Europos žemyną.

„Britanijos emigracijos lygis kasmet viršija 300 000 (...), tai nėra tvaru“, – pridūrė D. Cameronas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.