Ukrainoje suimta grupė asmenų, planavusių „teroro išpuolius“

Ukrainos saugumo tarnyba

Kijeve sulaikyti prorusiški diversantai.<br>Stopkadras
Kijeve sulaikyti prorusiški diversantai.<br>Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf., BNS

Dec 10, 2015, 10:18 AM, atnaujinta Sep 30, 2017, 6:57 AM

Per operacijas šiuose miestuose nuo trečiadienio vakaro iki ketvirtadienio ryto žuvo specialiųjų pajėgų pareigūnas ir šaudyti pradėjusios separatistų grupuotės narys, nurodė atstovė. Dar vienas saugumo pajėgų pareigūnas buvo sužeistas, tačiau yra stabilios būklės, pranešė ji.

„Viename bute, kuriame buvo sulaukta aktyvaus pasipriešinimo ir buvo likviduotas sukilėlių grupuotės lyderis, rasti aštuoni savadarbiai sprogstamieji užtaisai“, – žurnalistams sakė Oleksandras Tkačukas, kitas UST pareigūnas.

„Rusijos piliečiai buvo sulaikyti kitame bute. Ten buvo rasti dar 23 sprogstamieji užtaisai“, – pridūrė jis. Pasak O.Hitlianskos, pareigūnai taip pat rado automatinių ginklų, daugiau nei 40 granatų ir padirbtų dokumentų.

O.Tkačukas neatmetė galimybės, kad sulaikyti Rusijos piliečiai yra susiję su Rusijos specialiosiomis tarnybomis. Kijevas ir Vakarai kaltina Rusiją neramumų kurstymu Rytų Ukrainoje ir savo reguliariosios kariuomenės karių siuntimu per sieną dalyvauti konflikte, kuris nuo 2014 metų balandžio nusinešė daugiau nei 9 tūkst. gyvybių.

Rusija šiuos kaltinimus neigia. Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas ketvirtadienį žurnalistams sakė, kad neturi jokios informacijos apie šią Ukrainos operaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?