Rusijos apkaltino M. Chodorkovskį dviejų nužudymų organizavimu

[[ge:lrytas:lrytas:2757974]]

M. Chodorkovskis ir jo advokatai penktadienį neatvyko į Tiriamojo komiteto apklausą.<br>AP nuotr. iš archyvo
M. Chodorkovskis ir jo advokatai penktadienį neatvyko į Tiriamojo komiteto apklausą.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2015, 12:29 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 1:07 AM

„Tyrimo duomenimis, būtent M. Chodorkovskis, būdamas naftos kompanijos „Jukos“ valdybos akcininkas ir pirmininkas, nurodė savo pavaldiniams Leonidui Nevzlinui ir Aleksejui Pičiuginui suorganizuoti mero Vladimiro Petuchovo nužudymą ir pasikėsinimą nužudyti „Ist Petroleum Handelsgas“ vadovą Jevgenijų Rybiną“, – nurodė V. Markinas.

M. Chodorkovskis ir jo advokatai penktadienį neatvyko į Tiriamojo komiteto apklausą dėl Neftejugansko mero V. Petuchovo nužudymo 1998 metais.

Šiuo metu Šveicarijoje gyvenantis verslininkas šią savaitę pareiškė, kad nesiruošia grįžti į Rusiją, o nei jis, nei jo advokatai tyrimo procese dalyvauti ir kontaktuoti su Tiriamojo komiteto atstovais neketina.

1998 metų birželio 26 d. V. Petuchovas buvo nušautas netoli miesto administracijos pastato. Nusikaltimo tyrimas atsidūrė aklavietėje. Tik 2005 metais, kai dėl kelių kaltinimų „Jukos“ vidinio ekonominio saugumo skyriaus viršininkas A. Pičiuginas buvo nuteistas, du anksčiau nuteisti nusikaltėliai tyrėjams pareiškė nužudę V. Petuchovą A. Pičiugino ir „Jukos“ pirmojo viceprezidento L. Nevzlino užsakymu. 2007 metais A. Pičiuginas buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.