Rusijos naikintuvai su išjungtais atsakikliais erzina Estiją

Estijos televizijos laida

Rusijos kariniai lėktuvai su išjungtais atsakikliais šiemet netoli Estijos sienos skrido 266 kartus.<br>AP asociatyvi nuotr.
Rusijos kariniai lėktuvai su išjungtais atsakikliais šiemet netoli Estijos sienos skrido 266 kartus.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2015, 2:44 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 12:27 AM

Baltijos valstybių oro erdvę saugantys NATO naikintuvai 266 kartus kilo iš Amario oro pajėgų bazės atpažinti ir palydėti prie Estijos sienos skridusių Rusijos karinių lėktuvų su išjungtais atsakikliais.

M.Kaljurand nurodė, kad tai labai rimta problema, o Estija jau ne kartą prašė Rusijos paaiškinti savo veiksmus.

„Per kiekvieną susitikimą su Rusijos ambasadoriumi mes kalbėjome apie orlaivių, kurių atsakikliai yra išjungti, pavojingumą. Jie kelia grėsmę visam oro eismui virš Baltijos jūros“, – teigė ministrė.

Lėktuvai, skrendantys su išjungtais atsakikliais, yra nematomi daugumai keleivinių lėktuvų pilotų ir kelia susidūrimo pavojus.

M.Kaljurand pridūrė, kad Rusijos ambasadorius visada tvirtina informuosiąs Maskvą. Todėl dabar, pasak ministrės, „jis turės pateikti išsamų, racionalų ir logišką atsakymą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.