A.Merkel žada riboti migrantų srautą, bet atsisako užverti duris

[[ge:lrytas:lrytas:2746026]]

A.Merkel žada riboti migrantų srautą, bet atsisako užverti duris.<br>AP nuotr.
A.Merkel žada riboti migrantų srautą, bet atsisako užverti duris.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2015, 2:17 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 11:55 AM

Per svarbų Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) suvažiavimą A.Merkel sakė, kad Vokietija turi imtis įvairių priemonių, kad sumažintų prieglobsčio prašytojų, kurių skaičius šiemet tikriausiai pasieks milijoną.

Vis dėlto A.Merke patikino, kad Vokietija toliau vykdys savo „humanitarinę pareigą“, nors kelis mėnesius CDU krėtė vidiniai nesutarimai, dešiniajam sparnui reikalaujant nustatyti, kiek daugiausiai šalis gali priimti atvykėlių.

„Norime apčiuopiamai sumažinti atvykstančių pabėgėlių skaičių, – sakė kanclerė, kurios žodžius palydėjo plojimai. – Vykdydami strategiją, sutelktą į Vokietijos, Europos ir tarptautinį lygmenį, sugebėsime sureguliuoti ir apriboti migraciją.“

Tačiau ji pridūrė, kad Vokietija, būdama pajėgiausia Europos ekonomika, turi „moralinę ir politinę“ pareigą toliau padėti į beviltišką padėtį patekusiems pasaulio žmonėms, ypač pabėgėliams iš karo niokojamos Sirijos.

„Mes vykdysime savo humanitarinę pareigą“, – pabrėžė A.Merkel.

Artėjant vėliau šią savaitę vyksiančiam Europos Sąjungos viršūnių susitikimui A.Merkel sakė ketinanti naudoti įvairialypę taktiką, kad atvykėlių sumažėtų.

Ji ragino sustiprinti ES išorinių sienų apsaugą, paremti ilgalaikio pabėgėlių apgyvendinimo Turkijoje programą ir sukurti prieglobsčio prašytojų perskirstymo tarp Bendrijos šalių mechanizmą.

Kanclerė taip pat gyrė įvairias priemones, kurių jau ėmėsi Vokietija, tokių kaip saugių kilmės šalių sąrašo išplėtimas, spartesnę atvykėlių, kuriems atsisakoma suteikti prieglobstį, repatriaciją, taip pat sprendimą skirti didesnius žmogiškuosius išteklius prieglobsčio prašymų svarstymui.

Šis apie tūkstančio CDU delegatų susitikimas pietvakariniame Karlsrūhės mieste laikomas vienu iš svarbiausių per jau 15 metų besitęsiantį A.Merkel vadovavimą partijai.

Po kelias savaites trukusių vidinių debatų CDU surengė kruopščiai surežisuotą vienybės šou, artėjant kovą vyksiantiems rinkimams trijose svarbiose žemėse.

Be to, A.Merkel ateinančiais metais turėtų paskelbti, ar kandidatuos ketvirtai kadencijai per 2017 visuotinius rinkimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.