Turkijos ministras: „Mūsų kantrybė Rusijos atžvilgiu turi ribas“

[[ge:lrytas:lrytas:2747491]]

Turkijos ministras: „Mūsų kantrybė Rusijos atžvilgiu turi ribas“.<br>AP nuotr.
Turkijos ministras: „Mūsų kantrybė Rusijos atžvilgiu turi ribas“.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-14 11:59, atnaujinta 2017-09-29 13:07

Toks pareiškimas pasirodė po to, kai savaitgalį Rusija apšaudė Turkijos laivą. Rusijos karo laivo „Smetlivyj“ jūreiviai paleido įspėjamuosius šūvius, kad atbaidytų Turkijos žvejybinį laivą ir išvengtų susidūrimo.

„Tai buvo paprasčiausias žvejybinis laivas, manau, kad Rusijos kairinio laivo reakcija buvo perdėta. Rusija ir Turkija turi atkurti anksčiau turėtą pasitikėjimą, tačiau mūsų kantrybė turi ribas“,- teigė Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu Italijos dienraščiui „Corriere della Sera“.

Šis incidentas gali dar labiau pabloginti santykius tarp šalių, nesutariančių dėl padėties Sirijoje bei praėjusį mėnesį Turkijos numušto Rusijos naikintuvo.

Anot M.Cavusoglu, Rusija jau ir taip save pastatė į nepatogią padėtį, šalies prezidentui Vladimirui Putinui pareiškus, kad Turkija numušė Maskvos lėktuvą, siekdama apsaugoti „Islamo valstybės“ (IS) teikiamas naftos atsargas.

Jis taip pat sukritikavo Rusijos kišimąsi į Sirijos konfliktą teigdamas, kad ji tik siekia padėti diktatoriui Basharui al Assadui, o ne kovoti su IS.

„Deja, Rusija Sirijoje kovoja ne su terorizmu“,- sakė Turkijos užsienio reikalų ministras. Anot jo, tik 8 proc. oro atakų yra nukreiptos prieš IS, o likę 92 proc. nutaikytos prieš diktatoriaus režimą kovojančius asmenis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: ekonomikos apžvalga apie iššūkius ir ateities perspektyvas