Suimtas su Paryžiaus teroro išpuoliais susijęs įtariamasis

Paryžiaus regione antradienį suimtas 29 vyras, atliekant tyrimą dėl lapkričio 13-osios atakų Prancūzijos sostinėje, per kurias žuvo 130 žmonių, pranešė vienas teismo šaltinis.

Policija skelbia suėmusi su teroro išpuoliais Paryžiuje susijusį įtariamąjį.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Policija skelbia suėmusi su teroro išpuoliais Paryžiuje susijusį įtariamąjį.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2015, 12:25 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 7:05 AM

Po tų atakų, dėl kurių atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IV), Prancūzijoje buvo surengta jau apie 2,7 tūkst. reidų, o 360 žmonių skirtas namų areštas.

BBC skelbia, kad policija taip pat suėmė du asmenis šiaurės Prancūzijoje, kurie įtariami ginklų tiekimu vienam iš sausio mėnesį Paryžiuje išpuolį surengusių šaulių Amedy Coulibaly. Pastarasis prancūzas sausį šaudė košerinio maisto parduotuvėje.  

Įtariamieji yra sulaikyti apklausai. Prancūzijos žiniasklaida pranešė, kad vienas iš antradienį suimtų vyrų planavo kelionę į Siriją. 

Paryžiaus prokuratūra pranešė, kad suimtas vyras yra Claude'as Hermant'as. Manoma, kad jis turėjo ryšių su dešiniosiomis ekstremistinėmis grupuotėmis. Kitas įtariamasis buvo jo bendrininkas.    Be to, pranešama, kad du liudininkai patvirtino matę vieną iš Paryžiaus atakų organizatorių Abdelhamidą Abaaoudą spalio mėnesį Graikijai priklausančioje Lero saloje. 

Tai patvirtina informaciją, kad kai kurie Prancūzijoje gimę, bet į Siriją nuvykę išpuolių organizatoriai į Europą grįžo apsimesdami pabėgėliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.