Įpykęs A.Avakovas apliejo M.Saakašvilį vandeniu

A.Avakovas reikalavo, kad M.Saakašvilis nešdintųsi iš Ukrainos.<br>„RIA Novosti“/“Scanpix“ nuotr.
A.Avakovas reikalavo, kad M.Saakašvilis nešdintųsi iš Ukrainos.<br>„RIA Novosti“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-16 16:11, atnaujinta 2017-09-29 00:20

Vaizdo įrašas, kuriame matomas audringas Ukrainos vidaus reikalų ministro ir Odesos gubernatoriaus barnis per susitikimą su prezidentu, pasibaigęs tuo, jog ministras apliejo gubernatorių vandeniu iš stiklinės, trečiadienį žaibiškai išplito socialiniuose tinkluose.

Vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas ir gubernatorius Michailas Saakašvilis, buvęs Gruzijos prezidentas, pradėjo kaltinti vienas kitą korupcija ir šmeižtu; ginčo tonas paaštrėjo iki piktų šauksmų, o A.Avakovas perėjo prie necenzūrinės leksikos ir šliūkštelėjo vandens iš stiklinės M.Saakašvilio kryptimi.

Įrašo pabaigoje matoma, kaip prezidentas Petro Porošenka sėdi užsidengęs rankomis veidą, kai jo prašymai elgtis mandagiau buvo ignoruoti.

Vaizdo įrašas, kurį savo „Facebook“ paskyrose paskelbė tiek A.Avakovas, tiek M.Saakašvilio, per kelias valandas buvo peržiūrėtas daugiau negu 750 tūkst. kartų.

M.Saakašvilis, kuris kaltino vyriausybę korupcija, akivaizdžiai supykdė ministrą savo emocingais įsiterpimais per posėdį, vykusį už uždarų durų.

„Aš ketinu įrodyti, kad jūs esat vagis, – asmeniškai! Ir įrodysiu, kad šis kabinetas iš tikrųjų vadovauja korupcijai!“, – pareiškė M.Saakašvilis, kurį P.Porošenka paskyrė vykdyti reformų Juodosios jūros regione po, atsižvelgdamas į buvusio Gruzijos lyderio aktyvią provakarietišką politiką savo tėvynėje.

„Niekšas! Paskutinė išpera! – A.Avakovas girdimas atsikertantis gubernatoriui vienu barnio momentu. – Savo šalį privedei iki ribos! Nešdinkis iš mano šalies!“

M.Saakašvilis, kuriam P.Porošenka suteikė Ukrainos pilietybę ir kuris neseniai prarado Gruzijos pasą, atrėžė: „Tavo šalies? Žinai, aš – ukrainietis!“

Premjeras Arsenijus Jaceniukas dar šliūkštelėjo žibalo į ugnį, pavadinęs M.Saakašvilį „rėksniu“ ir „gastrolieriumi“, o kiti posėdžio nariai sėdėjo sutrikę, negalėdami patikėti tuo, kas vyksta.

Nesutarimai provakarietiškoje valdančiojoje koalicijoje Kijeve paaštrėjo pastarosiomis savaitėmis, per kurias įvyko keletas audringų incidentų – pavyzdžiui, kai vienas deputatas mėgino nutempti A.Jaceniuką nuo tribūnos parlamente, suėmęs už tarpkojo.

P.Porošenka pasmerkė „gėdingą“ incidentą per vėliausią posėdį, o antradienio vakarą kartu su A.Jaceniuku ir Aukščiausiosios Rados pirmininku Volodymyru Hroismanu paskelbė bendrą pareiškimą, kuriame ragino „sumažinti politinių aistrų lygį“.

Ukrainos pagrindinės priešininkės Rusijos valstybinė televizija šį barnį išsamiai nušvietė savo pagrindinėse žinių laidose. Kanalas „Rossija“ visą tą vaizdo įrašą parodė per savo vakaro žinių laidą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.