Turkija sulaikė jau 27 Rusijos komercinius laivus

Nuo įsiplieskusios nesantaikos dėl numušto bombonešio pradžios Rusija Juodojoje jūroje sulaikė jau aštuonis Turkijos komercinius laivus. Į tai atsakydama Turkija sulaikė net 27 Rusijos laivus.

„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2015, 1:24 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 1:38 AM

Turkijos dienraštis „Haberturk“ skelbia, kad vien per pirmąją savaitę po to, kai santykiai tarp Maskvos ir Ankaros pateko į vis gilėjančią duobę, Rusija sulaikė penkis laivus su Turkijos vėliavomis.

„Sulaikytų Turkijos laivų kiekis dabar jau yra pasiekęs aštuonis“, – skelbė dienraščio šaltiniai.

Jų teigimu, Turkija iš pradžių nieko nedarė, tikėdamasi susitarti su Maskva. Kadangi sulaikymai tęsėsi toliau, Ankara nusprendė atsakyti tuo pačiu.

Iki antradienio Turkijos pareigūnai 27 Rusijos laivus sulaikė dėl trūkstamų dokumentų remdamiesi Viduržemio ir Juodosios jūros memorandumu.

Abiejų šalių valdžia šiuos klausimus kol kas aptarė elektroniniais laiškais, o Rusija jau sutiko su Turkija dėl to ir pasikalbėti.

„Neaišku, kada ir kur jie ketina susitikti. Tačiau abi pusės parodė norą išspręsti šį klausimą“, – teigė „Haberturk“ šaltiniai.

Rusijos ir Turkijos santykiai pablogėjo po lapkritį vykusio incidento, kai Turkijos naikintuvai numušė į Turkijos oro erdvę iš Sirijos įskridusį Rusijos bombonešį. Maskva savo ruožtu tikino, kad lėktuvas sienos nepažeidė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.