Atnaujinti reguliarūs skrydžiai tarp JAV ir Kubos

Jungtinės Amerikos

Jungtinės Amerikos Valstijos ketvirtadienį paskelbė apie reguliarių skrydžių į Kubą ir iš jos atnaujinimą.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Jungtinės Amerikos Valstijos ketvirtadienį paskelbė apie reguliarių skrydžių į Kubą ir iš jos atnaujinimą.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-17 16:25, atnaujinta 2017-09-28 19:01

„Gruodžio 16 dieną Jungtinės Valstijos ir Kuba pasiekė dvišalį susitarimą įvesti planines oro transporto paslaugas tarp šių dviejų valstybių“, – sakoma Valstybės departamento pranešime.

JAV įstatymai vis dar tebedraudžia keliauti į Kubą turizmo tikslais“, – dar pažymima tekste, kuris paskelbtas praėjus lygiai metams nuo diplomatinių santykių atkūrimo tarp šių šalių.

Prieš metus abu prezidentai, Barackas Obama ir Raulis Castro paskelbė apie planus atgaivinti visaverčius diplomatinius santykius po pusės šimtmečio priešiškumo, įsišaknijusio dar Šaltojo karo laikmečiu.

Tiesa, kol kas įstatymiškai JAV prekybos embargas Kubaui tebegalioja, taip pat ir draudimas amerikiečiams leistis į turistines keliones Kubon.

Vis dėlto „stipresni civilinės aviacijos ryšiai padės plėtoti leistinas keliones tarp abiejų šalių“, – nurodoma Valstybės departamento pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.