S.Abdeslamas nuo policijos paspruko baldus vežančiu automobiliu

[[ge:lrytas:lrytas:2697749]]

S.Abdeslamas nuo policijos paspruko baldus vežančiu automobiliu.<br>ViDA press nuotr.
S.Abdeslamas nuo policijos paspruko baldus vežančiu automobiliu.<br>ViDA press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 17, 2015, 5:29 PM, atnaujinta Sep 28, 2017, 7:01 PM

Tyrėjai esą neabejoja, kad S.Abdeslamas prieš pat reidą pabėgo iš slėptuvės Briuselio probleminiame kvartale Molenbeke. Kad jį išgabentų, bendrininkai pasinaudojo perkraustymo paslaugas teikiančiu automobiliu ar net baldu.

Per iki šiol kruviniausių Prancūzijos istorijoje išpuolių seriją lapkričio 13-ąją Paryžiuje žuvo 130 žmonių ir daugiau kaip 350 buvo sužeisti.

S.Abdeslamo ieškoma nuo išpuolių. Tikslus jo vaidmuo nėra žinomas. Jis po atakų nekliudomai pažįstamų automobiliu buvo paimtas iš Paryžiau ir nuvežtas atgal į Belgiją. Nuo tada nerandama jokių jo pėdsakų.

Belgijos teisingumo ministro Koeno Geenso duomenimis, reidas Molenbeke prasidėjo pavėluotai, nes kratos namuose nuo 21.00 iki 5.00 val. yra uždraustos. Tyrėjai mielai pastatą būtų apžiūrėję jau naktį, sakė jis stočiai VTM. „5.00 val. jau buvo per vėlu“, – pridūrė. Iš tikrųjų reidas prasidėjo tik 10 val.

Belgijos vyriausybė iš karto po Paryžiaus išpuolių paskelbė, kad tiriant teroro aktus ateityje bus leidžiamos ir naktinės kratos. Tačiau šis naujas potvarkis įsigalios tik kitais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.