Suimtas farmacininkas, troškęs pasipelnyti iš mirštančiųjų

Martinas Shkreli per dieną buvo tapęs vienu nekenčiamiausių žmonių JAV. M.Shkreli visuomenės įniršį užsitraukė dėl itin negarbingo žingsnio. Jo vaistų įmonė neseniai nusipirko teisę prekiauti AIDS sergančių asmenų vartojamu preparatu „Daraprim“ ir pakėlė jo kainą iki neregėtų aukštumų. Ketvirtadienį vyras suimtas dėl įtarimų sukčiavimu.

M.Shkreli kaltinamas vykdęs finansinius nusikaltimus.<br>Twitter nuotr.
M.Shkreli kaltinamas vykdęs finansinius nusikaltimus.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 17, 2015, 3:39 PM, atnaujinta Sep 28, 2017, 7:21 PM

Nauji kaltinimai susiję su vyro ankstesniu darbu farmacijos įmonėje „Retrophin Inc.“. Įtariama, kad M.Shkreli naudojosi įmonės lėšomis savo įsteigto fondo skoloms kompensuoti.

Anksčiau M.Shkreli sulaukė visuomenės neapykantos dėl itin negarbingo žingsnio.

Įsigijęs teisę prekiauti retu vaistu M.Shkreli netrukus pareiškė: viena „Daraprim“ tabletė dabar kainuos beveik 674 eurus. Tai reiškia, kad „Turing Pharmaceuticals“ šių išskirtinių vaistų kainą padidino daugiau nei 5 tūkstančiais procentų.

Toks sprendimas akimirksniu pavertė M.Shkreli pacientų teisių gynėjų, politikų ir visuomenės taikiniu.

Amerikiečiams pro akis neprasprūdo prabangus vyro gyvenimo būdas. Žmonės niršo: piniguose skęstantis M.Shkreli nutarė dar labiau pasipelnyti iš sunkiausiai sergančių ir mirštančių ligonių.

Tokį akibrokštą pastebėjo ir viena Demokratų partijos kandidačių į JAV prezidentus Hillary Clinton.

Ji teigė pasiryžusi parengti planą, kaip „pažaboti farmacininkų savivalę vaistų rinkoje“. M.Shkreli iš pradžių teisinosi, esą „Daraprim“ kainos kilimas buvo neišvengiamas, nes šie vaistai labai specifiniai.

Vyras tikino, kad pardavinėti šio preparato už anksčiau nustatytą kainą neapsimoka. Be to, anot M.Shkreli, dalis gautų pinigų būtų skirti preparato sudėčiai tobulinti, todėl tai vėliau būtų naudinga ir patiems pacientams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.