Beveik trečdalis rusų pasisako už griežtesnes sankcijas Turkijai

Beveik trečdalis rusų pasisako už griežtesnes sankcijas Turkijai dėl Rusijos bombonešio numušimo,

Skelbiama, kad gruodžio 4-5 dienomis atliktoje apklausoje dalyvavo 1 600 žmonių iš 46 Rusijos regionų.<br>AP nuotr. iš archyvo
Skelbiama, kad gruodžio 4-5 dienomis atliktoje apklausoje dalyvavo 1 600 žmonių iš 46 Rusijos regionų.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2015, 7:09 AM, atnaujinta Sep 28, 2017, 6:06 PM

Daugiau nei pusė respondentų (54 proc.) esamas priemones laiko adekvačiomis, tuo metu 31 proc. apklaustųjų mano, kad Turkijai pritaikytas sankcijas reikia griežtinti, rodo Rusijos viešosios nuomonės tyrimo centro (VTsIOM) atlikta apklausa.

Apskritai, dauguma rusų pritaria Ankarai pritaikytoms baudžiamosios priemonėms. 84 proc. apklausos dalyvių pasisakė už bevizio režimo su Turkija stabdymą, o 82 proc. respondentų pritarė Turkijos produktų importo draudimui.

Gruodžio 4-5 dienomis atliktoje apklausoje dalyvavo 1 600 žmonių iš 46 Rusijos regionų. Rezultatų paklaida neviršija 3,5 proc.

Rusija pritaikė sankcijų paketą Turkijai praėjusį mėnesį po to, kai Turkijos naikintuvai netoli Sirijos sienos lapkričio 24 dieną numušė Rusijos bombonešį. Rusijos vyriausybė nuo gruodžio 1 dienos uždraudė užsakomuosius skrydžius į Turkiją, o nuo sausio 1 dienos atšaukia bevizį režimą su šia šalimi. Be kita ko, Maskva apribojo maisto produktų iš Turkijos importą ir uždraudė samdyti Turkijos piliečius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.