Atominėje elektrinėje prie Sankt Peterburgo – avarija

Atominėje elektrinėje prie Sankt Peterburgo – avarija. Elektrinėje įskilo viena turbinų. Tai nutiko penktadienio popietę, apie 14 val., Sasnovy Bore. Apie avariją pranešė portalas newsru.com.

Atominėje elektrinėje prie Sankt Peterburgo – avarija.
Atominėje elektrinėje prie Sankt Peterburgo – avarija.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2015, 8:16 AM, atnaujinta Sep 28, 2017, 1:16 PM

Vietos gyventojai socialiniame tinkle „Vkontakte“ skelbė nutekėjusių radioaktyviųjų medžiagų nuotraukas – virš elektrinės buvo matomi baltos spalvos garai.

Agentūra „Interfax“ pranešė, kad į ligoninę buvo pristatytas vienas elektrinės darbuotojas.

Elektrinės darbuotojai buvo paleisti namo, elektrinėje liko tik personalas, kuriam patikėta rūpintis avarijos padariniais.

Šiuo metu Sankt Peterburgo atominėje elektrinėje dirba trys energoblokai.

Koncerno „Rosenergoatom“ viešųjų ryšių atstovo Andrejaus Timonovo teigimu, radiacinis fonas tiek Sankt Peterburge, tiek vietovėje, kurioje yra elektrinė, – normalus. Jis pabrėžė, kad šiuo metu „nėra jokio pavojaus“.

Buvo informuota, kad penktadienio vakarą įvykį pavyko lokalizuoti ir Sasnovy Bore padėtis rami.

Portalui fontanka.ru aplinkosaugininkai nurodė, kad Sasnovy Bore yra 16 stotelių, kurios matuoja radiacijos lygį. 

Meteorologai nurodė, kad tuo metu, kai įvyko avarija, Sankt Peterburge buvo vėjuota. Atsižvelgdami į kryptį, meteorologai prognozuoja, kad radioaktyviuosius garus vėjas gali nešti Estijos ir Suomijos link.

Iš karto po to Suomijos ir Estijos ekspertai pranešė, kad radiacinio monitoringo duomenys išliko nepakitę ir neviršijantys normų.

Lietuvai pavojaus nėra

Radiacinės saugos centras pranešė, kad avarija Sankt Peterburgo atominėje elektrinėje grėsmės Lietuvos gyventojams nekelia.

„Lietuvoje nuolat veikiančių Aplinkos apsaugos agentūros ankstyvojo reagavimo stočių duomenimis, gamtinis fonas Lietuvos teritorijoje yra nepakitęs“, – teigiama centro pranešime spaudai. 

Kaip teigiama Rusijos spaudoje išplatintame atominės elektrinės vadovo Vladimiro Perigūdos pranešime, radioaktyviųjų garų nuotėkis galėjo įvykti dėl turbinos skilimo. Jo teigimu, šiuo metu sukurta komisija, kuri aiškinasi konkrečias įvykio priežastis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.