Sąžiningas padavėjas užmaršiai šeimai grąžino 32 tūkst. dolerių

Centrinėje Kalifornijoje įsikūrusiame restorane „Applebee“ dirba išties sąžiningas padavėjas. Jis šeimai, kuri apsilankė restorane, grąžino 32 tūkst. JAV dolerių (29,5 tūkst, eurų), kuriuos šeimos nariai tiesiog užmiršo ir išeidami paliko ant staliuko, rašo „The Guardian“.

Padavėjas teigė, jog tiki karma, ir didžiulę pinigų sumą nedvejodamas atidavė.<br>„123rf“ nuotr.
Padavėjas teigė, jog tiki karma, ir didžiulę pinigų sumą nedvejodamas atidavė.<br>„123rf“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2015, 11:33 AM, atnaujinta Sep 28, 2017, 12:33 PM

Kai šeima pavalgė restorane, kuris yra Fresno mieste, ten dirbantis 33 metų Brianas Geery ant stalo pastebėjo medžiaginį maišelį, o jo viduje – stačiakampės formos daiktą.

Padavėjas parodė radinį savo vadovui, kuris pamanė, kad viduje gali būti vaistai. Paklausęs savo viršininko patarimo, vyriškis pravėrė maišelį, kad išsiaiškintų jo turinį.

Pasirodė, kad stačiakampio formos daiktas buvo banknotų krūvelė.

„Aš negalėjau patikėti savo akimis. Niekad gyvenime nemačiau tiek daug grynų pinigų vienoje vietoje“, – sakė B.Geery.

„Applebee“ regioninis direktorius Carrie Hellyeris sakė, kad B.Geery atsisakė iš šeimos priimti atlygį ir iš pradžių nenorėjo žiniasklaidos šaltiniams atskleisti savo vardo, kad neviešinti šios istorijos.

„Jis sakė, kad taip pasielgė paprasčiausiai todėl, kad tai buvo teisinga ir jis nenorėjo, kad šį teisingą poelgį kas nors užgožtų“, – teigė C.Hellyeris.

B.Geery restorane dirba jau dešimt metų ir teigė, kad šių klientų palikti pinigai viršijo jo metines pajamas. Atradęs pinigus padavėjas padavė juos vadovui ir nuėjo toliau aptarnauti staliukų.

„Aš labai stipriai tikiu karma. Manau, kad su kitais reikia elgtis taip, kaip norėtume, kad būtų elgiamasi su mumis“, – sakė vyras.

Fresno policijos atstovas leitenantas Joe Gomezas teigė, kad vėliau tą dieną pinigus paėmė pareigūnai.

J.Gomezas sakė, kad vėliau šeima pasigedo pamiršto turto ir paskambino į policiją užregistruoti prarastų pinigų. Bet pakalbėję su pareigūnais galėjo lengviau atsipūsti ir susitarė nuvykti atsiimti jų iš policijos komisariato.

Norėdamas pabrėžti padavėjo sąžiningumą, C.Hellyeris atskleidė, kad toje vietoje, kur šeima paliko didžiulę pinigų sumą, nebuvo stebėjimo kamerų.

J.Gomezas sakė, kad pinigai šeimai buvo gražinti tik po to, kai detektyvai išsiaiškino, kad jie gauti legaliai. Jis teigė, kad šeima tokią sumą gavo iš nuomojamo nekilnojamo turto bei šeimos meksikietiško maisto restorano San Chozė mieste.

„Kai kurie žmonės nemėgsta naudotis bankų paslaugomis. Manau, kad būtent tokį požiūrį turi ir ši šeima“, – sakė policijos atstovas.

Trečiadienį jie bandė išsinuomoti banko saugyklą, tačiau laisvų vietų nebuvo, todėl atvykę pavalgyti į „Applebee“ pinigus jie turėjo su savimi ir išeidami paprasčiausiai juos pamiršo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?