Afganistane talibų nukauti NATO kariai visi buvo amerikiečiai

Afganistane per

Šešis NATO karius pražudė motociklu prie Bagramo oro bazės atvažiavęs talibų mirtininkas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Šešis NATO karius pražudė motociklu prie Bagramo oro bazės atvažiavęs talibų mirtininkas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-21 20:03, atnaujinta 2017-09-28 01:36

„Šeši amerikiečiai buvo nužudyti“ ir „du buvo sužeisti“ per įžūlų motociklu atvažiavusio sprogdintojo išpuolį netoli Bagramo, didžiausios amerikiečių karinės bazės Afganistane, sakė jis.

Anksčiau iš Kandaharo buvo pranešta, kad netoli Bagramo aerodromo per savižudžio sprogintojo išpuolį žuvo šeši NATO kariai.

NATO paramos bazės Kabule viešųjų ryšių vadovas brigados generolas Williamas Shoffneris sakė, kad dar trys užsienio kariai per išpuolį buvo sužeisti.

Pasak jo, incidentas įvyko maždaug 13 val. 30 min. vietos laiku netoli bazės, kuri yra didžiausias JAV karinis objektas Afganistane.

Atsakomybę už šį išpuolį prisiėmė Talibanas elektroniniame laiške naujienų agentūrai „Associated Press“.

Tai daugiausiai aukų pareikalavęs išpuolis prieš užsienio pajėgas Afganistane nuo rugpjūčio mėnesio.

Pasak kito NATO atstovo, bendravusios su naujienų agentūra AFP, šešis NATO karius pražudė motociklu prie Bagramo oro bazės atvažiavęs talibų mirtininkas.

Šis įvykis rodo, kad saugumo padėtis šalyje pablogėjo, iš jos prieš metus išvedus NATO kovos dalinius.

„Šeši tarnybos nariai nukauti per išpuolį transporto priemone su improvizuotais sprogmenimis prie Bagramo aerodromo“, – sakė naujienų agentūrai AFP NATO atstovas Kabule.

Dabartinis išpuolis sutampa su įnirtingu Talibano kovotojų puolimu, kuriuo siekiama užimti Sangino apygardą Helmando provincijoje.

Po talibų sekmadienį pradėtos atakos prieš valstybinius objektus vietiniai gyventojai praneša apie maisto produktų trūkumą Sangine, kuris anksčiau buvo vadinamas sukilėlių veiklos širšių lizdu.

„Talibanas užėmė policijos štabą, gubernatoriaus būstinę ir žvalgybos agentūros pastatus Sangine, – sakė Helmando vicegubernatorius Mohammadas Janas Rasoolyaras, – Kovos veiksmai plečiasi apygardoje“.

Sekmadienį savo „Facebook“ paskyroje jis paskelbė nevilties kupiną šauksmą prezidentui Ashrafui Ghani, perspėdamas, kad visai provincijai gresia pakliūti į Talibano kovotojų rankas.

Tuo tarpu vyriausybė Kabule tvirtina, kad į Sanginą išsiųstos papildomos pajėgos, ir neigia, kad visa apygarda gali būti netrukus užimta talibų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.