Bosnijoje sulaikyta 11 asmenų, susijusių su „Islamo valstybe“

Bosnijos ir Hercegovinos

Bosnijos ir Hercegovinos policija antradienį pranešė, kad per įtariamųjų, susijusių su „Islamo valstybe“, paieškas buvo sulaikyta 11 asmenų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Bosnijos ir Hercegovinos policija antradienį pranešė, kad per įtariamųjų, susijusių su „Islamo valstybe“, paieškas buvo sulaikyta 11 asmenų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2015, 11:05 AM, atnaujinta Sep 28, 2017, 12:07 AM

Bosnijos autonominės Bosnių-kroatų federacijos policijos valdybos atstovė pranešė, kad iki šiol per reidus 13-oje vietovių buvo sulaikyta 11 asmenų, įtariamų terorizmu, teroristinės veiklos finansavimu ir „Islamo valstybės“ kovotojų verbavimu.

„Per reidus buvo rasta įrodymų, liudijančių apie ryšius su ISIL struktūromis“, – teigiama Bosnijos generalinio prokuroro biuro pareiškime, kuriame pavartotas alternatyvus ekstremistinės grupuotės pavadinimas.

Pranešime taip pat nurodoma, kad reidai surengti netoli kareivinių, kur lapkritį ginkluotas užpuolikas nužudė du Bosnijos kariškius. Pasak šalies institucijų, tai buvo akivaizdi teroristinė ataka.

Regiono televizijos duomenimis, reiduose dalyvavo apie 100 pareigūnų.

Pasak šalies policijos, per pastaruosius kelerius metus prie „Islamo valstybės“ kovotojų Irake ir Sirijoje prisijungė daugiau kaip 150 bosnių, iš jų per 50 sugrįžo į Bosniją, o apie 30 žuvo kovose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.