Prancūzija: Marine Le Pen apskundė prieš ją pradėtą tyrimą

Nacionalinio fronto

Prancūzija: Marine Le Pen apskundė prieš ją pradėtą tyrimą.<br>AP nuotr.
Prancūzija: Marine Le Pen apskundė prieš ją pradėtą tyrimą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2015, 6:15 AM, atnaujinta Sep 28, 2017, 1:22 AM

Marine Le Pen laiko šį tyrimą „akivaizdžiu mėginimu jai pakenkti“.

Anksčiau pirmadienį Aukščiausiasis komitetas politikų finansinės situacijos viešumui užtikrinti pranešė, kad pradėtas tyrimas Nacionalinio fronto įkūrėjo Jeano-Marie Le Peno ir dabartinės partijos lyderės, jo dukters Marinos Le Pen atžvilgiu.

Komitetas savo pareiškime pažymėjo, jog „kyla didelių abejonių dėl deklaruotų duomenų apie Jeano Marie ir Marine Le Penų nuosavybę išsamumo, tikslumo ir nuoširdumo“. Pasak pareigūnų, „akivaizdžiai sumažinta nekilnojamojo turto, kurį kartu valdo Jeanas-Marie Le Penas ir Marine Le Pen, vertė, taip pat nuslėpti duomenys apie kai kuriuos Jeano Marie Le Peno valdomo kilnojamojo turto objektus“.

Komitetas priminė Jeanui Marie Le Penui, kad jis nedeklaravo sąskaitos viename iš Šveicarijos bankų, taip pat ten esančių aukso luitų, kurie jam priklauso ir apie kuriuos teisėsaugos institucijas jau informavo Kovos su lėšų plovimu skyrius prie Prancūzijos ekonomikos ministerijos.

Prancūzijoje už tokius įstatymo pažeidimus juos įvykdžiusiems asmenims gresia bauda iki 45 tūkstančių eurų ir įkalinimas iki trejų metų, taip pat draudimas 10 metų eiti renkamas pareigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.