Teroristų nužudyto žurnalisto tėvus sukrėtė M. Le Pen poelgis

2014 metais „Islamo valstybės“ nužudyto žurnalisto Jameso Foley tėvai su siaubu reagavo į tai, kad Prancūzijos ultradešiniųjų lyderė Marine Le Pen socialiniame tinkle „Twitter“ pasidalino nužudyto jų sūnaus kūno, kuriam nupjauta galva, nuotrauka, rašo „The Guardian“.

Politikė paviešino šiurpias IV nužudytų aukų nuotraukas, kad pabrėžtų skirtumą tarp džihadistų ir NF.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Politikė paviešino šiurpias IV nužudytų aukų nuotraukas, kad pabrėžtų skirtumą tarp džihadistų ir NF.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2015, 8:00 PM, atnaujinta Sep 27, 2017, 9:39 PM

Trečiadienį M.Le Pen socialiniame tinkle paviešino tris kraują stingdančias nuotraukas, kuriose vaizduojamos „Islamo valstybės“ žmogžudystės.

Toks buvo politikės atsakas į vieno žurnalisto kaltinimus, kad Nacionalinio fronto partija turi panašumų su ekstremistų grupuote.

„ŠTAI kas yra „Daesh“, – socialiniame tinkle prie nuotraukų rašė įniršusi M.Le Pen. Vis dėlto, panašu, kad toks iššaukiantis politikės bandymas pabrėžti skirtumą tarp prieš imigraciją nusiteikusios partijos ir IV atsisuko prieš ją pačią.

Paryžiaus vakaruose esančio Nantero priemiesčio prokuratūra sakė, kad pradėjo tyrimą dėl „žiaurių vaizdų platinimo“.

J.Foley tėvai sakė, kad jautėsi „labai pakraupę“.

„Šį rytą mūsų šeimai buvo pranešta, kad prancūzų politikė M.Le Pen socialiniame tinkle „Twitter“ paviešino gėdingai necenzūruotą mūsų sūnaus nuotrauką“, – pareiškime teigė Johnas ir Diane Foley.

Laisvai samdomas žurnalistas J.Foley 2012 metais Sirijoje pateko į nelaisvę, o 2014 metų rugpjūtį džihadistai jam įvykdė egzekuciją.

Didžioji dalis plačiosios žiniasklaidos neviešino potencialiai žiaurių ir kruvinų incidento nuotraukų.

M.Le Pen nuotraukomis socialiniame tinkle pasidalino po to, kai šiurkščiu stiliumi pagarsėjęs žurnalistas Jeanas-Jacquesas Bourdinas pareiškė, kad NF, kaip ir IV, yra susikoncentravę į tapatybę, tad su džihadistų grupuote dalinasi „bendruomenės dvasia“.

Prieš tris dienas nuo šio incidento M.Le Pen vadovaujamas NF patyrė skaudų pralaimėjimą sekmadienį vykusiuose svarbiuose regioniniuose rinkimuose.

Moters partija nesugebėjo išplėšti pergalės nei viename regione. Tai buvo lyg asmeninis pažeminimas M.Le Pen.

Vis dėlto antradienį ultradešiniųjų politikė triumfavo teisinėje kovoje. Liono teismas moterį išteisino dėl jai pateiktų kaltinimų neapykantos kurstymu, kai gatvėse besimeldžiančių musulmonų vaizdą palygino su nacių okupacija Antrojo pasaulinio karo metais.

Parlamente paklaustas apie M.Le Pen „Twitter“ paviešintus vaizdus, vidaus reikalų ministras Bernardas Cazeneuve parlamentarams pasakė, kad šio atvejo nagrinėjimą perdavė teismo policijos skyriui, kuris dirba su draudžiamu turiniu internete, kad šis galėtų ištirti šį įvykį, „kaip daro kaskart kai būna išplatinamos šios nuotraukos“.

„Tai „Daesh“ propagandinės nuotraukos“, – sakė B.Cazeneuve. Jis šias fotografijas pavadino „niekingomis, pasibjaurėtinomis ir tikru įžeidimu visoms teroro aukoms.“

J.J.Bourdinas savo rytinėje laidoje „RMC Radio“ ir „BFM TV“ karts nuo karto įplieskia nacionalinio masto ginčus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.