Prancūzijoje mirė garsi Paryžiaus viešnamio šeimininkė

„Ji niekino tiek vyrus, tiek moteris“, – teigė aktorė.

„Yra du dalykai, už kuriuos žmonės visada mokės – maistas ir seksas, – kartą sakė garsioji viešnamio šeimininkė. – Niekada nebuvau gera maisto gamyboje“.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
„Yra du dalykai, už kuriuos žmonės visada mokės – maistas ir seksas, – kartą sakė garsioji viešnamio šeimininkė. – Niekada nebuvau gera maisto gamyboje“.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2015, 10:13 AM, atnaujinta Sep 27, 2017, 8:25 PM

Madam Klod priklausė elitinis viešnamis netoli Eliziejaus laukų Paryžiuje, kuriame vienu metu dirbo daugiau kaip 500 moterų. Nors moteris niekada neatskleidė savo klientų pavardžių, per daugelį metų pasirodė daugybė pranešimų apie įtakingus to viešnamio lankytojus.

Kaip skelbė Prancūzijos žiniasklaida, vienas jų buvo JAV prezidentas Johnas F Kennedy), taip pat Libijos lyderis Muammaras Gaddafi ir aktorius Marlon Brando.

Vienoje trumpoje apybraižoje buvo rašyta, kad Dž. F. Kenedis viešnamyje prašydavo į „jo žmoną Jackie panašios moters, tik karštos“.

„Yra du dalykai, už kuriuos žmonės visada mokės – maistas ir seksas, – kartą sakė garsioji viešnamio šeimininkė. – Niekada nebuvau gera maisto gamyboje“.

Pernai „Vanity Fair“ žurnale paskelbtoje trumpoje Madam Klod biografinėje apybraižoje buvo rašyta, kad kartą JAV Centrinė žvalgybos valdyba (CŽV) samdė moteris iš jos viešnamio, kad šios „palaikytų nuotaiką“ per taikos derybas Paryžiuje.

„Ji su savimi nusineš daug valstybės paslapčių. Ji buvo legenda“, – naujienų agentūrai AFP teigė buvęs Paryžiaus policijos vadas Claude Cances.

Pati F. Griudė pasakodavo, kad užaugo vienuolyne ir buvo įkalinta koncentracijos stovykloje, tačiau dėl šių dviejų teiginių buvo suabejota 2010 metais išleistame dokumentiniame filme.

Prancūzų aktorė Francois Fabian, atlikusi Madam Klod vaidmenį 1977-ųjų juostoje, sakė „Vanity Fair“, kad F. Griudė buvo „une femme terrible“ – siaubinga moteris.

„Ji niekino tiek vyrus, tiek moteris“, – teigė aktorė.

1975 metais apkaltinta mokesčių vengimu, moteris spruko į Los Andželą, tačiau vėliau grįžusi į Prancūziją buvo patupdyta už grotų. XX amžiaus 10-ojo dešimtmečio pradžioje Madam Klod buvo apkaltinta sąvadavimu.

Vėliau moteris apsigyveno nedideliuose apartamentuose Nicoje, Prancūzijos pietuose. Prancūzijos žiniasklaida skelbia, kad ji mirė miesto ligoninėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.