Ronaldas Reaganas baisėtųsi respublikonų kandidatais

Ronaldo Reagano dukra Patti Davis teigia, kad jei jos tėvas būtų gyvas, jis pasibaisėtų dabartiniais Respublikonų partijos kandidatais į prezidentus, rašo „The Huffington Post“.

Ronaldo Reagano dukra Patti Davis teigia, kad jei jos tėvas būtų gyvas, jis pasibaisėtų dabartiniais Respublikonų partijos kandidatais į prezidentus.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Ronaldo Reagano dukra Patti Davis teigia, kad jei jos tėvas būtų gyvas, jis pasibaisėtų dabartiniais Respublikonų partijos kandidatais į prezidentus.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2015, 6:39 PM, atnaujinta Sep 27, 2017, 5:02 PM

P.Davis nesutikdavo su tėvo politinėmis pažiūromis – ji yra liberalių pažiūrų. Dėl to jos ir tėvo santykiai buvo gana įtempti. Vis dėlto R.Reaganas ir P.Davis susitaikė prezidento gyvenimo pabaigoje.

Duodama interviu radijui „SiriusXM Progress“ P.Davis sakė, kad jos tėvas, į kurį buvo pasikėsinta 1981 metais, nesuprastų šiuo metu esančio didelio ažiotažo dėl ginklų.

Dabartinė Respublikonų partija priešinasi bet kokiai didesnei ginklų kontrolei.

Savo ruožtu R.Reaganas palaikė privalomojo patikrinimo prieš perkant ginklą įstatymą, priimtą 1993 metais. Jis taip pat palaikė 1994 metais priimtą puolamųjų ginklų draudimą, kuris buvo panaikintas 2004 metais.

Paklausta apie respublikonų kandidatus, tokius kaip Tedas Cruzas, kurie naudoja R.Reagano vardą savo kampanijose, P.Davis teigė, kad nei vienas iš jų neatitinka jos tėvo politinių pažiūrų.

„Mano tėvas baisėtųsi tuo, kas dabar vyksta. Jis baisėtųsi šiais kandidatais. Jis turbūt nė nebūtų respublikonu. Jei dabar atsirastų žmogus, panašus į R.Reaganą, jis turbūt net nebūtų priimtas į Respublikonų partiją“, – teigė prezidento dukra.

Panašios nuomonės laikosi ir P.Davis motina, Nancy Reagan. Pasak P.Davis, jos motina nemato nei vieno kandidato, kuris tinkamai reprezentuotų Respublikonų partiją.

N.Reagan taip džiaugėsi vasarą JAV įteisintomis tos pačios lyties asmenų santuokomis, nors dauguma šiandieninių respublikonų joms nepritaria.

Paklausta apie šeimos draugą, Jebą Bushą, P.Davis teigė, kad jis – per silpnas kandidatas tapti prezidentu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.