Indijos premjerui – ypatinga dovana iš Vladimiro Putino rankų

Indijos premjeras Narendra Modis ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas dalyvaus

Reuters nuotr.<br>Dvišalis susitikimas truks dvi dienas.
Reuters nuotr.<br>Dvišalis susitikimas truks dvi dienas.
AFP nuotr.<br>Dvišalis susitikimas truks dvi dienas.
AFP nuotr.<br>Dvišalis susitikimas truks dvi dienas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 24, 2015, 10:45 AM, atnaujinta Sep 27, 2017, 2:49 PM

N. Modis taip pat ketina pasinaudoti vizitu ir pareklamuoti jo vadovaujamos vyriausybės iniciatyvą „Gamink Indijoje“ (Make in India), kuria užsienio ir vietiniai investuotojai skatinami gaminti savo produkciją Indijoje.

Indija, kuri yra viena didžiausių Rusijos gynybos industrijos klienčių, palaiko glaudžius ryšius su Rusija nuo sovietinių laikų.

Indijos ir Rusijos lyderiai nuo 2000 metų rengia kasmetinius dvišalius viršūnių susitikimus, kurie yra laikomi strateginės partnerystės dalimi.

  Rusijos prezidentas V.Putinas Maskvoje viešinčiam Indijos premjerui N.Modi  padovanojo Indijos tautinio išsivadavimo judėjimo lyderio Mahatmos Gandhi dienoraščio fragmentą ir XVIII amžiaus indų kardą, sakoma oficialiame pranešime, skelbia NDTV. 

V. Putinas įteikė dovanas N. Modžiui per trečiadienį vakare vykusią privačią vakarienę, kuri, kaip skelbia Rusijos žiniasklaida, vyko prezidento viloje. 

„Prezidentas V. Putinas įteikė premjerui puslapį iš M. Gandžio dienoraščio. Jame – M. Gandžio ranka rašyti užrašai“, – sakoma N. Modžio biuro pranešime. 

Rusijos vadovas, be kita ko, padovanojo Indijos premjerui XVIII amžiaus pabaigoje pagamintą indų kardą iš Bengalijos valstijos. 

N. Modis ir V. Putinas dalyvaus dvi dienas truksiančiame 16-ame dvišaliame viršūnių susitikime. Per derybas lyderiai planuoja aptarti atominės energetikos, naftos ir dujų pramonės bei karinio ir techninio bendradarbiavimo projektų įgyvendinimą. 

Indija, kuri yra viena didžiausių Rusijos gynybos industrijos klienčių, palaiko glaudžius ryšius su Rusija nuo sovietinių laikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.