Mirtina ligone apsimetusi mergina beširdiškai apgavo dėstytoją

Mokinė, kuri manipuliavo dėstytojos emocijomis „beširdiškai ir žiauriai“ meluodama, atsidūrė už grotų dėl persekiojimo bei priekabiavimo. Mergina apsimetė, kad mirtinai serga vėžiu, išgalvojo netikrą internetinį vyriškį ir sugriovė vyresnei moteriai, kuri pakliuvo į jos apgavysčių voratinklį, gyvenimą, rašo „The Guardian“.

S.Retallack save apibūdino kaip bendraujančią, pozityvią ir karjeros siekiančią asmenybę.<br>„Facebook“ nuotr.
S.Retallack save apibūdino kaip bendraujančią, pozityvią ir karjeros siekiančią asmenybę.<br>„Facebook“ nuotr.
Elisa Bianco žiauriai ir beširdiškai apgaudinėjo savo dėstytoją.<br>„Facebook“ nuotr.
Elisa Bianco žiauriai ir beširdiškai apgaudinėjo savo dėstytoją.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 27, 2015, 9:07 AM, atnaujinta Sep 27, 2017, 6:54 AM

Truro miesto karūnos teisme paaiškėjo, kad Elisa Bianco užbūrė 49 metų Sally Retallack melagingomis istorijomis apie mirtiną ligą ir patiriamą smurtą. Moteris dėl šios priežasties prarado ir darbą, ir santuoką.

Penktadienį E.Bianco buvo nuteista kalėti dvejus metus ir aštuonis mėnesius. Ji pripažino, kad persekiojo ir padarė didelę žalą, sukėlė kančių.

Teisėjas merginos elgesį apibūdino kaip „labiausiai išskirtinį atvejį“, su kokiu jam yra tekę susidurti per ilgą laikotarpį.

22 metų E.Bianco atsikraustė pas S.Retallack primelavusi savo dėstytojai, kad namuose patiria smurtą ir serga piktybine liga, tad jai liko gyventi tik trys mėnesiai.

S.Retallack buvo taip susirūpinusi dėl E.Bianco, kad metė darbą ir išleido du tūkst. svarų (2,7 tūkst. eurų) pildydama paskutinius jos priešmirtinius norus.

Teisme buvo pasakojama, kad E.Bianco kasdien būdavo atvežama į ligoninę. Tačiau ten mergina, vilkėdama pižamą, tiesiog sėdėdavo kavinėje, apsiklijavusi kūną pleistrais.

E.Bianco namuose tapo nepageidaujama, tad nusprendė sukiršinti S.Retallack su jos vyru. Galiausiai sutuoktiniai išsiskyrė.

Vėliau E.Bianco supažindino S.Retallack su neva „neseniai išsiskyrusiu“ gydytoju konsultantu Johnu, kuris iš tiesų buvo pati E.Bianco, kalbanti žemesniu balsu. Mergina taip pat buvo sukūrusi netikrą elektroninio pašto adresą.

S.Retallack ir „Johnas“ suartėjo ir ėmė susirašinėti intymiais laiškais, tačiau ir šiam veikėjui E.Bianco sukūrė mirtiną ligą, kuri nužudė jį prieš susitikimą su S.Retallack.

„Tai keista ir labai sukrečianti byla. Tai pati keisčiausia byla, su kokia man yra tekę dirbti per ilgą laiką. Tu buvai lyg nelaukta gegutė, kuri užėmė kito paukščio lizdą – netikėtas palikuonis, kuris reikalavo nuolatinio dėmesio.

Žiauriausia buvo beširdiška apgavystė, kai išgalvojai netikrą ligoninės konsultantą. Tu negailestingai manipuliavai S.Retallack jausmais. Jokia bausmė negalės to kompensuoti“, – rėždamas nuosprendį sakė teisėjas Cristopheris Harvey Clarkas.

Kai E.Bianco sutiko S.Retallack, merginai buvo 16 metų. Ji 2009 metais užsirašė į kursą Sent Austelio koledže Korvalyje. Kursą merginai dėstė sveikatos ir socialinės rūpybos mokytoja.

S.Retallack save apibūdino kaip bendraujančią, pozityvią ir karjeros siekiančią asmenybę.

„Ji vis daugiau reikalavo, ir žvelgdama atgal S.Retallack yra įsitikinusi, kad tuomet atsakovė ėmė į ją taikytis kaip į rėmėją“, – sakė prokuroras Philipas Lee.

P.Lee teigė, kad auka ir jos vyras atitolo vienas nuo kito dėl vis didėjančio atsakovės įgeidžių poveikio jų šeiminiam gyvenimui ir, kaip ji pasakė, jis paguodos išėjo ieškoti kitur. O kaltinamosios apgavystės toliau negailestingai tęsėsi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.