Rusija pirmąkart uždarys Raudonąją aikštę

Maskvos Raudonoji aikštė,

Maskvos Raudonoji aikštė, kurioje daugelis Rusijos sostinės gyventojų ir svečių susirenka sutikti Naujųjų metų.<br>Sputnik nuotr.
Maskvos Raudonoji aikštė, kurioje daugelis Rusijos sostinės gyventojų ir svečių susirenka sutikti Naujųjų metų.<br>Sputnik nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2015, 1:18 PM, atnaujinta Sep 27, 2017, 12:21 AM

Šiemet policija užtvers kelią kiekvienam, norinčiam sutikti Naujuosius metus toje aikštėje skambant Kremliaus bokšto laikrodžio varpų dūžiams, Maskvos saugumo vadovo Aleksejaus Majorovo žodžiai buvo cituojami miesto merijos tinklalapyje.

Kaip oficiali priežastis, dėl kurios buvo priimtas precedento neturintis sprendimas uždaryti aikštę, kuri yra vienas iš pagrindinių turistų traukos centrų Rusijoje, buvo įvardytas ten vyksiantis koncertas, kurį tiesiogiai transliuos valstybinė televizija „Pervyj kanal“ ir kuriame dalyvaus tik kviestiniai klausytojai.

Pasak A.Majorovo, policija pasakys visiems kitiems, norintiems ten patekti, kad „Raudonoji aikštė uždaryta dėl renginio ir kad esama daugybė kitų vietų, kur žmonės gali puikiai praleisti laiką“.

Duodamas interviu radijui „Kommersant“ buvęs įstatymų leidėjas Aleksandras Kliukinas sakė, kad šis netikėtas sprendimas yra „toks pats, (koks būtų) Taimso aikštės uždarymas Niujorke“.

Maskva ėmėsi įvairių griežtų saugumo priemonių po lapkričio 13-osios teroro išpuolių Paryžiuje.

Tos atakos dar labiau padidino įtampą, sukeltą vieno Rusijos keleivinio lėktuvo sunaikinimo virš Egipto Sinajaus pusiasalio spalio pabaigoje. Pasak Maskvos, ta 224 žmonių gyvybes nusinešusi katastrofa buvo teroro aktas.

„Ne paslaptis, kad Maskva yra trokštamas atakos taikinys tarptautiniams teroristams“, – anksčiau šį mėnesį sakė Maskvos meras Sergejus Sobjaninas.

Šį mėnesį Rusijos pagrindinis Ostankino televizijos bokštas taip pat buvo apjuostas spygliuotų vielų užtvaromis; Maskvos pėsčiųjų zonose buvo įrengta daugiau vaizdo kamerų, o policija dabar patruliuoja metropoliteno stotyse su šunimis, dresuotais aptikti sprogmenis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.