IV parengė vergių laikymo taisykles

Teroristinė „Islamo valstybės“

Pirmiausia vergus išsirenka IV vadeivos, o likusieji išstatomi varžytinėse, kur juos galima nusipirkti.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pirmiausia vergus išsirenka IV vadeivos, o likusieji išstatomi varžytinėse, kur juos galima nusipirkti.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2015, 1:40 PM, atnaujinta Sep 26, 2017, 7:57 PM

Fatvos, be kita ko, nustato, kada vergės savininkas gali turėti su ja intymių ryšių. Tėvui ir sūnui draudžiama santykiauti su viena ir ta pačia moterimi. Be to, taisyklių sąvade sakoma, kad kovotojams, kurie laiko vergijoje motiną ir dukterį, leidžiama turėti lytinių santykių tik su viena iš jų.

JT ir žmogaus teisių gynimo organizacijos ne kartą kaltino IV narius tūkstančių moterų ir mergaičių nuo 12 metų išžaginimu.

Balandžio mėnesį paskelbtame „Human Rights Watch“ pranešime sakoma, kad moterys parduodamos į vergiją arba dovanojamos IV kovotojams.

Rugpjūtį JT generalinio sekretoriaus specialioji atstovė seksualinio smurto konfliktų zonose klausimams Zainabą Bangūra patvirtino, kad islamistai išplatino pagrobtų moterų ir vaikų kainoraštį. Pasak jos, berniukai ir mergaitės nuo vienerių iki devynerių metų kainuoja 165 dolerius, paaugliai nuo 11 iki 16 metų parduodami po 124 dolerius.

Pirmiausia vergus išsirenka IV vadeivos, o likusieji išstatomi varžytinėse, kur juos galima nusipirkti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.