Aktorius Aleksejus Serebriakovas atsisakė Rusijos pilietybės

Garsus Rusijos aktorius Aleksejus Serebriakovas atsisakė savo gimtosios šalies pilietybės ir tapo Kanados piliečiu. Tiesa, į Rusiją jis sugrįš – filmuosis čia pasinaudodamas darbo viza, rašo glavpost.com.

A.Serebriakovas suvaidino pripažinimo sulaukusiame filme „Leviatanas“.<br>„ViDA Press“ nuotr.
A.Serebriakovas suvaidino pripažinimo sulaukusiame filme „Leviatanas“.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Kanados pilietybę įgijo ne tik jis, bet ir visa jo šeima.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Kanados pilietybę įgijo ne tik jis, bet ir visa jo šeima.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 30, 2015, 8:53 AM, atnaujinta Sep 26, 2017, 4:54 PM

Kanados pilietybę įgijo ne tik jis, bet ir visa jo šeima: žmona ir trys vaikai. Į šią šalį A.Serebriakovo artimieji persikėlė dar 2012-aisiais.

„Rusijoje dažnai sakoma, kad šypsenos Vakarų šalyse yra dirbtinės. Bet jau verčiau aš dirbtinai šypsosiuosi, nei jausiu nuoširdų įniršį.

Nelaimei, čia (Rusijoje), nesvarbu, kaip mėginčiau apsaugoti savo vaikus nuo šiurkštumo ir agresijos, aš nuo to jų neapsaugosiu. Tai tiesiog tvyro ore. Chamai laimėjo“, – savo pasirinkimą atsisakyti Rusijos pilietybės paaiškino garsus aktorius.

Vyras tvirtino norintis, kad jo vaikai augtų pasaulyje, kuris vertina žinias, sunkų darbą ir kur „nebūtina stumdytis alkūnėmis, būti nemandagiam, agresyviam ir bijoti žmonių“.

Aktorius neseniai suvaidino filme „Leviatanas“, kuris sulaukė tarptautinio pripažinimo, buvo nominuotas „Oskarui“ kaip geriausias užsienio filmas. Apie įsišaknijusią korupciją ir Stačiatikių bažnyčios bei valdžios susisaistymą pasakojantis filmas Rusijos valdžios buvo kritikuojamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.