Po Paryžiaus išpuolių – jau dešimt suimtų įtariamųjų

Briuselio policija suėmė jau dešimtą įtariamąjį, kuris gali būti susijęs su Paryžiuje išpuolius surengusiais asmenimis, skelbia CNN.

Belgijos policija suėmė dar vieną įtariamąjį.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Belgijos policija suėmė dar vieną įtariamąjį.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt ir BNS inf.

Dec 31, 2015, 10:27 AM, atnaujinta Sep 26, 2017, 12:50 PM

22 metų vyras, įvardijamas kaip Ayoubas B., buvo suimtas Briuselio Molenbeko rajone. Jam pateikti kaltinimai dėl nužudymo ir dalyvavimo teroristinės organizacijos veikloje. 

Praėjusią savaitę Belgijos sostinės pareigūnai taip pat sulaikė dar vieną su 130 žmonių gyvybę nusinešusių teroro atakų organizatoriais pažįstamą vyrą.

Belgijos laikraštis DH pranešė, kad sulaikytasis kontaktavo su Hasna Aitboulahcen, kuri suteikė pastogę numanomam Paryžiaus išpuolių organizatoriui Abdelhamidui Abaaoudui. Jie abu buvo nukauti po kruvinų atakų surengtus policijos reidus.

Vėliau paskelbtame pranešime tas vyras įvardijamas kaip Belgijos pilietis Abdoullah C., gimęs 1985 metais. Jis buvo suimtas antradienį, įtariant „teroristiniais nužudymais ir dalyvavimu teroristinės organizacijos veikloje“.

Atakos Paryžiuje ir jų ryšys su Belgija pribloškė šią šalį ir paskatino smarkiai sugriežtinti saugumo priemones. Briuselio gatvėse sustiprintas saugumas, patruliuoja ginkluoti policininkai ir kariai.

Policija šiuo metu labiausiai ieško Briuselyje gimusio 26 metų Salaho Abdeslamo, kuris, kaip manoma, sugrįžo iš Paryžiaus į Belgijos sostinę kitą dieną po atakų keliuose baruose, restoranuose, vienoje koncertų salėje ir prie nacionalinio stadiono, per kurias žuvo 130 žmonių.

Vienas šiam tyrimui artimas šaltinis praeitą savaitę naujienų agentūrai AFP sakė, kad S.Abdeslamas, įtariamas atlikęs svarbų vaidmenį per atakas Paryžiuje, neįkliuvo per tris policijos patikrinimus, kai draugai jį vežė iš Paryžiaus.

Be to, dar šeši žmonės buvo sulaikyti ir bus apklausti dėl numanomo sąmokslo surengti išpuolių per Naujųjų metų iškilmes Briuselyje, pranešė Belgijos federaliniai prokurorai.

Prokuratūra nurodė, kad tie įtariamieji buvo sulaikyti per kelis policijos reidus sostinėje ir jos apylinkėse.

Dabar yra sulaikyti iš viso aštuoni su ta byla susiję žmonės, įskaitant du vyrus, kuriems buvo pateikti oficialūs kaltinimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.