Darbdaviai atleido 190 protestavusių musulmonų

Maždaug 190 darbuotojų, kilusių daugiausiai iš Somalio, buvo atleisti iš darbo po to, kai ėmė protestuoti dėl įmonės „Cargil Meat Solutions“ pakeistų taisyklių dėl meldų darbe, rašo „The Denver Post“.

Darbuotojų nepasitenkinimas kilo po to, kai JAV įmonė „Cargill Meat Sollutions“ sutrumpino laiką, skirtą maldai.<br>AFP asociatyvi nuotr.
Darbuotojų nepasitenkinimas kilo po to, kai JAV įmonė „Cargill Meat Sollutions“ sutrumpino laiką, skirtą maldai.<br>AFP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2016, 3:37 PM, atnaujinta Jun 12, 2017, 1:41 AM

Darbuotojų nepasitenkinimas kilo po to, kai JAV įmonė „Cargill Meat Sollutions“ sutrumpino laiką, skirtą maldai.

Įmonės padalinyje Alabamos valstijoje Fort Morgane yra maldai skirta patalpa, kurioje melsdamiesi musulmonai užtrunka maždaug 10 minučių.

Įmonės valdžia neseniai nutarė, kad šis laikas bus išskaičiuotas iš 15-os minučių pertraukos laiko arba iš 30 min. neapmokamos pietų pertraukos.

Kompanijos atstovai tvirtino mėginantys kiekvienam savo darbuotojui suteikti galimybę pasimelsti nepertraukiant mėsos perdirbimo įmonės darbo.

Įmonė tikina, kad visuomet leido darbuotojams pasimelsti, tačiau, kaip pasakoja patys įmonės pasamdyti musulmonai, jiems dar gruodį buvo pasakyta: „norite melstis – eikite namo“.

Štai todėl darbuotojai ėmė protestuoti ir tris dienas iš eilės nepasirodė darbe. Dėl pravaikštų visi 190 jų buvo atleisti.

Tačiau dalis jų teigia verčiau jau pasiieškos kito darbo, nei praleis savo kasdienę maldą.

„Darbuotojai mano, kad nepasimelsti yra blogiau, nei netekti darbo. Tai tas pats, kaip prarasti Dievo palaimą“, – teigė vienas nevyriausybinės organizacijos, ginančios musulmonų teises JAV, atstovas Jaylani Husseinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.