Belgijoje vėl sustabdytas branduolinis reaktorius

Belgijoje šeštadienį po

Belgijoje šeštadienį po pietų buvo sustabdytas senstantis branduolinis reaktorius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Belgijoje šeštadienį po pietų buvo sustabdytas senstantis branduolinis reaktorius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2016, 9:36 AM, atnaujinta Jun 12, 2017, 1:01 AM

1-asis Belgijos šiaurėje esančios Dulio elektrinės reaktorius buvo vėl paleistas gruodžio 30 dieną, po to, kai vasario mėnesį buvo sustabdytas pagal įstatymą, kuriuo šalis raginama pamažu atsisakyti branduolinės energijos.

„1-asis Dulio (reaktorius) automatiškai sustojo 18 valandą“, – AFP sakė „Electrabel“ atstovė, patvirtindama naujienų agentūros „Belga“ pranešimą.

„Viskas vyko pagal procedūrą. Poveikio saugumui nebuvo, nebuvo ir poveikio darbuotojams, vietos gyventojams ir aplinkai“, – pridūrė atstovė.

Kompanija nurodė, jog reaktorius sustojo dėl „normalaus saugumo mechanizmo“, kad būtų galima jį saugiai paleisti iš naujo.

Belgija praėjusį mėnesį sutiko pratęsti Dulio elektrinės 1-ojo ir 2-ojo reaktorių, kuriems abiem jau – 40 metų, eksploataciją iki 2025-ųjų pagal susitarimą, kuriuo buvo užbaigtos metų metus vykusios kovos, kėlusios šaliai elektros trūkumo pavojų.

Abu šie reaktoriai gali gaminti 866 megavatų energijos, o tai sudaro maždaug 6 proc. visų Belgijos elektros gamybos pajėgumų.

Aplinkosaugininkai, ypač – kaimyninėje Vokietijoje, kuri pamažu atsisako atominės energetikos, kritikavo belgų reaktorių eksploatacijos pratęsimą ir sakė, jog šie reaktoriai yra pernelyg seni, kad būtų laikomi saugiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.