Naujoji lenkų valdžia prisidirbo ir turės aiškintis Briuselyje

Lenkijos Seimo rinkimuose triumfavusi, tačiau spėriai rinkėjų pasitikėjimą bešvaistanti nacionalistinė Teisės ir teisingumo partija gali atvesti valstybę ten, kur dar nebuvo nė viena ES narė.

J.Kaczynskio partijos valdoma Lenkija sparčiai ritasi diktatūros link.<br>„Vida Press“ nuotr.
J.Kaczynskio partijos valdoma Lenkija sparčiai ritasi diktatūros link.<br>„Vida Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-03 10:24, atnaujinta 2017-06-12 01:01

Lenkijos parlamentarai priėmė, o prezidentas Andrzejus Duda pasirašė demokratijos principus pažeidžiantį įstatymą, pagal kurį iždo ministras galės atleisti ir skirti visuomeninio radijo ir televizijos vadovus.

Tai, kad Jaroslawo Kaczynskio diriguojama naujoji dauguma pamina laisvos žiniasklaidos teises, neprasprūdo pro akis Briuselyje.

Už žiniasklaidą atsakingas EK komisaras Guntheris Oettingeris leidiniui „Faz.de“ pranešė sausio 13 dieną siūlysiantis į Varšuvos sprendimus pažvelgti atidžiau ir galbūt Lenkijos atžvilgiu taikyti dar neišmėgintą mechanizmą, kuris įsigaliojo tik 2014-aisiais.

Pagal jį, Europos Komisijai nustačius, kad kurios nors narės įstatymai ar kiti teisės aktai pažeidžia teisinės valstybės principus, pradedamos derybos su šia šalimi. Jei valstybė nesutinka ištaisyti pažeidimų, iš Europos Sąjungos ji nemetama, tačiau netenka balsavimo teisės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.