„Islamo valstybė“ naujame įraše grasina Jungtinei Karalystei

„Islamo valstybė“ (IV) paskelbė naują vaizdo įrašą, kuriame įvykdo egzekucijas penkiems

Angliškai kalbantis džihadistas tiesiogiai kreipiasi į britų premjerą Davidą Cameroną ir vadina jį „idiotu“.<br>AP nuotr.
Angliškai kalbantis džihadistas tiesiogiai kreipiasi į britų premjerą Davidą Cameroną ir vadina jį „idiotu“.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2016, 7:16 AM, atnaujinta Jun 12, 2017, 12:00 AM

„Mes tęsime džihadą, kirsime sienas ir vieną dieną įžengsime į jūsų šalį ir valdysime ją pagal šariatą“, – sekmadienį paskelbtame įraše sako viena džihadistas. Apie tai skelbia JAV bendrovė „Site“, stebinti islamistų interneto portalus, praneša agentūra AFP.

Angliškai kalbantis džihadistas tiesiogiai kreipiasi į britų premjerą Davidą Cameroną ir vadina jį „idiotu“. Kreipdamasis į Didžiosios Britanijos piliečius, jis sako, kad britų vyriausybė jiems nepadės, jei jie paklius į IV rankas – „taip, kaip nepadėjo šiems šnipams ir tiems, kurie buvo prieš juos“.

Įrašo pradžioje pristatomi tariami „šnipai“. Penki vyrai klūpi priešais penkis džihadistus ir vienas po kito sako, kad į Turkiją gabeno vaizdajuostes ir nuotraukas apie gyvenimą Sirijos al Rakos mieste arba perdavė informaciją apie IS kovotojų judėjimą. Kad visi bedieviai bus išžudyti, grasina ir uniformą vilkintis berniukas, kalbantis su britišku akcentu.

Al Raka yra IV bastionas. Grupuotė kontroliuoja didelę dalį Sirijos ir Irako. Didžioji Britanija dalyvauja oro antskrydžiuose prieš IV. Britų Užsienio reikalų ministerija paskelbė, kad žino apie įrašą ir tiria jo turinį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.