Kolumbijos mafija apiplėšinėja Lenkijos ligonines

Lenkijos policijai pagaliau pavyko atskleisti pastaruoju metu šalies ligoninėse vykusias paslaptingas medicinos prietaisų vagystes.

Paaiškėjo, kad šiuos nusikaltimus vykdo Kolumbijos piliečiai.
Paaiškėjo, kad šiuos nusikaltimus vykdo Kolumbijos piliečiai.
Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas, specialiai lrytas.lt, Varšuva

Jan 5, 2016, 7:24 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 8:22 PM

Paaiškėjo, kad šiuos nusikaltimus vykdo Kolumbijos piliečiai, spėjama, vykdantys savo šalies narkomafijos užsakymą. Iš Vroclavo ir Krokuvos ligoninių buvo pavogta medicininės įrangos beveik už du milijonus zlotų.

Kolumbiečiai specializavosi vogti aukščiausios kokybės endoskopus – medicinos prietaisus, kurių pagalba galima apžiūrėti skrandžio ertmę. Iš Krokuvos ligoninių buvo pavogti aštuoni, o iš Vroclavo vienuolika endoskopų.

Kaip spėjama, mafijai šie prietaisai yra reikalingi patikrinti narkokurjerių skrandžius. Įsitikinant ar kurjerio praryti narkotikų maišeliai nepažeisti, o vėliau – ar visi jie yra pašalinti iš organizmo ir perduoti prekeiviams.

Vagių pėdsakus Lenkijos policininkams padėjo aptikti kolegos vokiečiai bei čekai, pranešę apie tų šalių ligoninėse įvykusias panašias paslaptingas vagystes. Prie vienos Krokuvos ligoninės pastebėję tamsaus gymio kolumbiečius, policininkai nutarė šiuos apklausti.

Policininkai apgaulingai pareiškė, kad pana šiu į kolumbiečių turimą automobilį neseniai mieste buvo įvykdyta avarija, ir pareikalavo leisti apžiūrėti automobilį.

Jame endoskopų nebuvo rasta, tačiau policininkai atskleidė kolumbiečių duomenis ir užsirašė telefoninius numerius.

Patikrinus atvykėlių telefoninių pokalbių išklotines paaiškėjo, kad šie keturi vyrai ir viena moteris visada buvo ligoninėse, kuriose tuo metu pradingo endoskopai. Spėjama, kad pavogtą įrangą nusikaltėliai perdavė kitai bendrininkų grupei.

Vienas iš sulaikytų asmenų prasitarė, kad keli jų kolegos kita mašina išvyko kelionėn į Baltijos šalis. Jei tai teisybė, su panašiomis vagystėmis gali netrukus tekti susidurti ir Lietuvos, Latvijos, Estijos teisėsaugininkams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.