JAV prezidentas žada paskelbti netradicinį metinį pranešimą

JAV prezidentas Barackas

JAV prezidentas žada paskelbti netradicinį metinį pranešimą.<br>AP nuotr.
JAV prezidentas žada paskelbti netradicinį metinį pranešimą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2016, 11:42 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 5:41 PM

B.Obama, kuriam tenka dirbti su itin priešiškai nusistačiusiu respublikonų kontroliuojamu Kongresu, kuris dabar yra susitelkęs į vėliau šiais metais vyksiančius rinkimus, trečiadienį paskelbtame vaizdo pranešime sakė, kad šiemet jo metinė kalba bus netradicinė.

Sėdėdamas prie savo darbo stalo Ovaliniame kabinete be švarko, pasiraitojęs rankoves, B.Obama žadėjo susitelkti į tai, „ką mes visi turime nuveikti kartu per tolesnius metus – svarbius dalykus, kurie užtikrins dar stipresnę, geresnę ir labiau klestinčią Ameriką mūsų vaikams“.

Baltųjų rūmų administracijos vadovas Denisas McDonough užsiminė, kad B.Obama pabrėš kontrastą tarp dabartinės JAV padėties ir savo pirmojo metinio pranešimo, kai šalis buvo įklimpusi į Didžiąją recesiją.

„Mums dar lieka atlikti darbų, bet nekyla jokių klausimų, kad mes visi kartu sugrąžinome Ameriką atgal“, – sakoma elektroniniu paštu išplatintame D.McDonough pranešime.

„Tačiau tai, ką mums liko padaryti, yra daugiau negu bet kokia atskira politikos iniciatyva arba naujas Kongreso įstatymo projektas. Svarbu, kas mes esame, kur einame ir kokia šalimi norime būti“, – rašo jis.

Tuo tarpu respublikonai paskelbė, kad partijos atsakomuosius argumentus paskelbs charizmatiška Pietų Karolinos gubernatorė, Nikki Haley, kurią B.Obama yra nesyk gyręs ir kuri dažnai minima kaip tikėtina kandidatė į viceprezidento postą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.