Egiptas: į lietuvių pamėgtą viešbutį šaudė studentas iš Kairo

Turistų pamėgtame Egipto kurorte Hurgadoje – kruvinas išpuolis. Pranešama, kad užpuolikas pradėjo šaudyti į trijų žvaigždučių viešbutį „Bella Vista“, kuriame buvo apsistoję ir poilsiautojai iš Lietuvos. Sužeisti du turistai – vokietis ir danas.

Pareigūnai aptvėrė apšaudytą viešbutį.<br>„Twitter“ nuotr.
Pareigūnai aptvėrė apšaudytą viešbutį.<br>„Twitter“ nuotr.
Policijos pareigūnai aptvėrė apšaudytą viešbutį.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Policijos pareigūnai aptvėrė apšaudytą viešbutį.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 8, 2016, 8:23 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 2:48 PM

„Islamo valstybės“ ataka?

„Reuters“ agentūra, remdamasi Egipto saugumo šaltiniais, praneša, kad užpuolikai prie viešbučio atplaukė jūra. Vieni šaltiniai skelbia, kad nukautas vienas užpuolikas, kiti – kad du. Taip pat teigiama, kad užpuolikai buvo su teroristų grupuotės „Islamo valstybė“ vėliavomis. Remiantis kai kuriais pranešimais, užpuolikų buvo trys.

Atskleista ir nukauto žudiko tapatybė. „The Telegraph“ skelbia, kad teroristas – 21 metų Mohammedas Hassanas Mohammedas Mahfouzas. Vaikinas gyveno ir studijavo Kairo priemiestyje Gizoje.

Policijos pareigūnai po išpuolio aptvėrė apšaudytą viešbutį.

Vietos žiniasklaida skelbia, kad vienas sužeistųjų nuvežtas į ligoninę.

Sužeisti turistai – iš Danijos ir Vokietijos.

Lietuviai nenukentėjo

Hurgados kurortas itin mėgstamas ir poilsiautojų iš Lietuvos. Lietuvių turistai dažnai apsistoja ir viešbutyje „Bella Vista“, kuriame ir įvykdytas išpuolis.

Užsienio reikalų ministerija pranešė, kad per išpuolį Egipto Hurdagos viešbutyje lietuvių turistai nenukentėjo. Kaip naujienų agentūrai ELTA sakė užsienio reikalų ministro atstovas spaudai Kęstutis Vaškelevičius, apšaudytame viešbutyje iš viso buvo apsistoję 10 turistų iš Lietuvos.

Lietuvos konsulas Egipte su turistus atgabenusia kelionių agentūra palaiko nuolatinį ryšį.

Hurgada yra vienas populiariausių Egipto kurortų šalia Raudonosios jūros. Kitame jūros krante yra Šarm el Šeichas: iš šio taip pat labai populiaraus Egipto kurorto praėjusių metų spalį pakilo Rusijos lėktuvas, kuris netrukus sudužo Sinajaus pusiasalyje. Žuvo 224 žmonės. Atsakomybę dėl nelaimės prisiėmė „Islamo valstybė“, o Rusija netrukus nutraukė visus skrydžius į Egiptą.

Atšaukia skrydžius

Kelionių organizatorius „Tez Tour“ atšaukia šeštadienį numatytą skrydį iš Vilniaus į Hurgados kurortą Egipte po čia įvykusio išpuolio. 

Pasak bendrovės pranešimo, šis sprendimas priimtas po konsultacijų su Užsienio reikalų ministerija. Iš Vilniaus į Hurgados oro uostą vyks tuščias lėktuvas. 

Dėl kitų skrydžių bus sprendžiama atsižvelgus į paaiškėjusias incidento aplinkybes – šiuo metu jos tiriamos. Taip pat bus vadovaujamasi Užsienio reikalų ministerijos rekomendacijomis. 

Taip pat šeštadienį užsakomuoju „Small Planet Airlines“ skrydžiu iš Hurgados bus parskraidinti visi pagal planą sugrįžti turėję turistai. 

Pasak „Tez Tour“, jei paaiškėtų, kad turistams ten nesaugu, kelionių organizatorius pasirengęs išgabenti iš Hurgados visus lietuvių poilsiautojus nedelsiant. 

Per penktadienio išpuolį Egipto kurorte Hurgadoje viešbutyje „Bella Vista“ buvę lietuviai nenukentėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.