Kinijoje užfiksuoti šeši susirgimo paukščių gripu atvejai

Kinijoje užfiksuoti šeši nauji

Žmonės susirgo po kontakto su gyvais naminiais paukščiais arba po apsilankymo turgavietėse, kuriose pardavinėjama paukštiena.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Žmonės susirgo po kontakto su gyvais naminiais paukščiais arba po apsilankymo turgavietėse, kuriose pardavinėjama paukštiena.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2016, 9:37 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 3:57 PM

26-erių mergina, kuriai paukščių gripas buvo diagnozuotas gruodžio 29-ąją, mirė kitą dieną. Neseniai virusas buvo nustatytas 40-metei nėščiajai iš Džaocino miesto, pietinės Guangdongo provincijos. Pranešama, kad moteriai buvo atliktas cezario pjūvis ir ji šiuo metu yra kritinės būklės.

Žmonės susirgo po kontakto su gyvais naminiais paukščiais arba po apsilankymo turgavietėse, kuriose pardavinėjama paukštiena. Trys atvejai iš šešių užfiksuoti Guangdongo provincijoje. Visuomenės sveikatos pareigūnas šioje provincijoje patarė asmenims nepirkti šviežios paukštienos. Nepaisant raginimų jos nepardavinėti, kai kurios prekyvietės tą daro neteisėtai.

Paukščių gripo simptomai yra panašūs į sezoninio gripo simptomus: kosulys, karščiavimas, gerklės, raumenų ir galvos skausmai, sloga, taip pat viduriavimas, akių paraudimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.