Siūlo ES pastatyti tvorą palei šiaurinę Graikijos sieną

Vengrijos premjeras Viktoras

sU Į Europą plūstančiu pabėgėlių srautu siūloma kovoti statant sienas.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
sU Į Europą plūstančiu pabėgėlių srautu siūloma kovoti statant sienas.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-08 11:10, atnaujinta 2017-06-11 15:37

V. Orbanas sulaukė paramos Vengrijoje dėl griežto požiūrio migracijos atžvilgiu. Jo vadovaujama vyriausybė įrengė spygliuotos vielos tvorą palei šalies pietinę sieną, siekdama neįsileisti migrantų ir nuo karo ir skurdo Vidurio Rytuose ir Azijoje bėgančių prieglobsčio prašytojų. Toks Vengrijos žingsnis sulaukė ES kritikos, tačiau kelios kitos šalys, tokios kaip Slovėnija ir Austrija, pasekė Budapešto pavyzdžiu ir pasieniuose taip pat atsitvėrė nuo atvykėlių. Kitos valstybės, siekdamos susitvarkyti su pabėgėlių srautu, įvedė patikras Šengeno zonos viduje.

Pasak V. Orbano, Vokietija, pernai priėmusi milijoną migrantų, neseniai perėjo prie „sveiko proto“, siekdama sulėtinti atvykėlių srautus. Tačiau premjeras pridūrė, kad ši problema nebus išspręsta, jei nepastosime kelio pabėgėlių atvykimui.

„Manau, kad kita gynybos linija, kurią turime pastatyti, yra prie šiaurinės Graikijos sienos“, – interviu radijui sakė V. Orbanas.

Anot Vengrijos premjero, Bulgarija, kuri yra viena Graikijos šiaurinių kaimynių, turėtų būti priimta į sienų neturinčią Šengeno erdvę, o Makedonijai turėtų būti suteikta finansinė ir kita parama, kad šalis galėtų stiprinti savo gynybą. V. Orbanas pridūrė nemanąs, kad ES sutartis su Turkija atneš kažkokios naudos.

Spalį Bendrija pasiūlė Turkijai 3 mlrd. eurų paramą, palengvintą vizų išdavimo režimą Turkijos piliečiams ir atnaujintas derybas dėl šalies narystės ES mainais į pagalbą tvarkantis su į Europą plūstančiu pabėgėlių srautu.

„Malonu, kad Turkija pažadėjo, kad ten bus įkurta gynybos linija, tačiau mums reikia pastatyti savąją iš nuosavų išteklių palei šiaurinę Graikijos sieną ir sustabdyti, ne sulėtinti, o sustabdyti migraciją“, – pridūrė V. Orbanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.