Kas puolė Egipto poilsiautojus – džihadistai ar narkomanai?

Hurgados viešbučio „Bella Vista“ atstovai nesąmone pavadino gandus, kad penktadienio nakties atakas įkvėpė „Islamo valstybė“ (IS). Viešbučio vadovai tvirtina, kad tris turistus subadė nuo narkotikų apkvaišę jaunuoliai, rašo „independent.co.uk“.

Tai jau antroji ataka prieš Egipto viešbučius per pastarąsias dvi dienas.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Tai jau antroji ataka prieš Egipto viešbučius per pastarąsias dvi dienas.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Vienas iš sužeistų austrų ligoninę paliko praėjus porai valandų po atakos, o kitus du turistus tikimasi išleisti šeštadienį, skelbia viešbutis.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Vienas iš sužeistų austrų ligoninę paliko praėjus porai valandų po atakos, o kitus du turistus tikimasi išleisti šeštadienį, skelbia viešbutis.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-01-09 15:05, atnaujinta 2017-06-11 13:57

Įsibrovę į viešbutį du užpuolikai sužeidė porą iš Austrijos ir Švedijos pilietį. Tai jau antroji ataka prieš Egipto viešbučius per pastarąsias dvi dienas.

Remiantis nepatvirtintais liudininkų pasakojimais, du vyrai, mojuodami juoda IS vėliava ir ginkluoti peiliais, šautuvais ir apsijuosę diržais su sprogmenimis, į viešbutį atėjo nuo Hurgados paplūdimio. Manyta, kad užpuolikai planavo pagrobti užsienio turistų.

Tačiau šeštadienį „Bella Vista“ viešbučio oficialiame puslapyje pasirodė žinutė apie „tikrąją istoriją“, kuri neva tetruko keturias minutes.

„Du nuo narkotikų apkvaitę jaunuoliai užpuolė vieną iš mūsų viešbučio restoranų, grasindami netikrais plastikiniais šautuvais ir nedideliais peiliais. Vienas iš užpuolikų peiliu pabandė sužeisti kai kuriuos svečius (trys jau buvo sužeisti), kai mūsų apsaugos ir viešbučio policijos pareigūnas nušovė du užpuolikus, vieną užpuoliką nušovė policija, dar vienas buvo sužeistas ir sugautas“, – rašome viešbučio pranešime „Facebook“.

Pora iš Austrijos – 72-ių sutuoktiniai Renata Weisslein ir Wilhelmas Weissleinas – ir 27-erių švedas Sammie Olovssonas sužeisti nesunkiai. Savo „Facebook“ paskyroje švedas nuramino draugus, susirūpinusius dėl jo saugumo – nors ir patyrė keturis dūrius peiliu, jis jau taisosi ir tikriausiai iš ligoninės bus išrašytas dar šeštadienį.

Vienas iš sužeistų austrų ligoninę paliko praėjus porai valandų po atakos, o kitus du turistus tikimasi išleisti šeštadienį, skelbia viešbutis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.