Meksika nusprendė išduoti narkobaroną El Chapo JAV

[[ge:lrytas:lrytas:520529]]

Prezidento Enrique Penos Nieto vyriausybė iki J.Guzmano pabėgimo iš kalėjimo liepos mėnesį atsisakydavo jį išduoti, bet šį penktadienį vėl jį sugavusi pakeitė kursą.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Prezidento Enrique Penos Nieto vyriausybė iki J.Guzmano pabėgimo iš kalėjimo liepos mėnesį atsisakydavo jį išduoti, bet šį penktadienį vėl jį sugavusi pakeitė kursą.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-10 12:05, atnaujinta 2017-06-11 12:48

Prezidento Enrique Penos Nieto vyriausybė iki J.Guzmano pabėgimo iš kalėjimo liepos mėnesį atsisakydavo jį išduoti, bet šį penktadienį vėl jį sugavusi pakeitė kursą.

Generalinė prokuratūra paskelbė, jog pernai gavo du JAV prašymus išduoti vyrą, dėl virtinės kaltinimų, tarp jų – narkotikų kontrabandos ir nužudymo, ir jog vėliau gavo arešto orderius, kad jį būtų galima išgabenti iš šalies.

„Vėl sugavus Guzmaną Loerą, turės prasidėti atitinkamos išdavimo procedūros“, – sakoma prokuratūros pareiškime. Tačiau jame nenurodoma, kad prasidės šie svarstymai.

J.Guzmano advokatai turės tris dienas prieštaravimams pateikti ir dar 20 dienų jiems pagrįsti, tačiau tas laikotarpis gali būti ir pratęstas, sakė prokurorai, kurie žadėjo ginčyti bet kokias apeliacijas.

Kai tik teisėjas nuspręs dėl ekstradicijos, šis sprendimas bus nusiųstas į Užsienio reikalų ministeriją, kuri turės 20 dienų jam patvirtinti. Po to J.Guzmanas turės kitą galimybę teisiškai užginčyti sprendimą.

Vienas J.Guzmano advokatų, Juanas Pablo Badillo, pažadėjo kreiptis ir į Aukščiausiąjį Teismą, jei to reikės.

„Prasidėjo teisinė kova konstitucinėje struktūroje, kuri bus labai rimta, labai sunki“, – sakė J.P.Badillo žurnalistams prie Altiplano kalėjimo netoli sostinės, į kurį J.Guzmanas buvo nusiųstas po arešto šį penktadienį.

„Jis neturėtų būti išduotas, nes Meksika turi teisingą konstituciją“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.